Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Zdravlje

ODGOVORI NA ŠKALJIVA PITANJA

Sve što niste znali o seksu!

Autor: E. A. | 16.12.2014 - 07:00:00h | Komentara: 1

Iako polni odnosi više nisu tabu tema jer su mlađe generacije dobro informisane, još postoje pitanja koja je teško izgovoriti naglas iz raznih razloga…

I žene  doživljavaju  povećanje  klitorisa  tokom sna,  ali budući  da je on mali, promena ostaje neprimećena

I žene doživljavaju povećanje klitorisa tokom sna, ali budući da je on mali, promena ostaje neprimećena | Foto: Profimedia

Neki se boje da će ostaviti loš utisak na partnera ili osobu s kojom razgovaraju, drugi imaju manjak samopouzdanja, pa im je neprijatno. Stručnjak za veze i polne odnose Trejsi Koks odlučila je da odgovori na neka od njih, baš zato što su najčešće tražena u razgovorima s parovima. Pojedini su, pak, bili previše sramežljivi da ih postave lično, te su ih poslali mejlom…


Probudio se s erekcijom
Ne, većina muškaraca tokom noći ima četiri do pet erekcija kao rezultat ciklusa spavanja. Erekcija takođe ima i metaboličku funkciju jer se protokom krvi proizvodi više kiseonika. I žene doživljavaju povećanje klitorisa tokom sna, ali budući da je on mali, promena ostaje neprimećena.

Da li se vagina menja zbog čestih odnosa?
Ako vas brine da će se nešto proširiti, neće. Tokom godina i svakim porođajem mišići u karlici sve su slabiji, a redovan seks ih aktivira i učvršćuje.

Gde su testisi?
Ovo uopšte ne mora da bude zabrinjavajuće budući da se zbog napetosti mišića testisi povlače u telo. Zapravo je to još samo jedan prirodan proces kojim testisi i dalje ostaju na pravoj telesnoj temperaturi i zaštićeni od eventualnih povreda ako se previše zaigrate tokom akcije ili nezgodnih poza.

Problemi s kondomom
Nije se samo jednom dogodilo da je nekome kondom skliznuo s penisa i ostao u vagini, objašnjava Trejsi. Međutim, ističe da to nije opasan problem jer se lako može izvaditi ako žena čučne. Ako vam je to neprijatno, moraćete da zatražite pomoć lekara.

Gutanje sperme
Mnogim ženama je ovo pitanje jako neprijatno jer se osećaju kao da izlažu svoju najveću intimu, pa o tome ne žele da razgovaraju čak ni s partnerom. Sperma vas neće ugroziti ni na koji način. Ona se uglavnom sastoji od tragova limunske kiseline, soli, hlorida, amonijaka, kalcijuma, ugljen-dioksida i holesterola (sperma je samo jedan odsto ejakulata).

Jedini problem, iako je prilično ozbiljan, jeste ako osoba s kojom imate odnos ima polno prenosivih bolesti. Zato nikada nije na odmet još jednom spomenuti da u nezaštićene odnose smete da se upustite jedino s osobom kojoj potpuno verujete ili obavezno koristite zaštitu. Oralnim seksom mogu se preneti gonoreja, hlamidija, hepatitis B ili HIV virus.

U takvim slučajevima samo dodirivanje penisa ustima stavlja vas u opasnost od herpesa, sifilisa ili ljudskog papiloma virusa (genitalne bradavice) ako je osoba zaražena.
Poslednji komentari
  • nora Vreme: 17.12.2014 19:55h

    Jako mi she dopada ovakav nacin ishrane. Posle drugog porodjaja sam krenula I za mjesec dana skinula 5 kg.:-) pa se opustila I malo brljala sad sam opet na ''hrono restrikciji,, ...vidjecemo resultate:-)

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP