Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Zdravlje

INTIMNE FRIZURE: POTREBA ILI LUDOST?

Svetlucate li u mraku?

Autor: Ekipa Alo! | 17.07.2013 - 07:02:00h | Komentara: 0

Kada je reč o uređivanju ženskih intimnih delova, običan brijač ili vosak izgleda da više nisu dovoljni. Tamo dole treba da se šareni, blješti, golica ili sija u mraku. No koliko su ti trendovi zaista bezopasni?

Tamo dole  treba da se  šareni, blješti, golica ili  sija u mraku.  Ali koliko  je sve to  bezopasno?

Tamo dole treba da se šareni, blješti, golica ili sija u mraku. Ali koliko je sve to bezopasno? | Foto: Shutterstock


Vajazling
Vajazling je novi modni trend u ukrašavanju ženskih intimnih delova tela. Naime, nakon depilacije, intimno područje ukrašava se dijamantima i kristalima koji se lepe na kožu. Trend je pokrenula glumica Dženifer Lav Hjuit, rekavši u jednoj TV emisiji da njena „dragocena dama“ sija kao disko kugla.

No, koliko je taj trend bezopasan ili bolje rečeno bezbolan? „Niko ne zna kako će tek depilirana koža, koja je ujedno i nadražena, reagovati na lepak kojim se kristali lepe. Osim toga, kristali i dijamanti vas mogu poprilično nažuljati ili povrediti za vreme seksa“, kažu stručnjaci.

Bojenje i izbeljivanje
Bojenje i izbeljivanje stidnih dlaka je sve popularnije. I dok se neki na ovaj potez odlučuju radi prikrivanja sedih dlaka, drugi žele samo da iznenade partnera „novom frizurom“.

Koliko je ovaj trend bezopasan? Koža intimnog područja mnogo se lakše iritira od vlasišta. Prilikom farbanja treba biti izuzetno pažljiv, jer ako boja dođe u područje vagine, moglo bi gadno da peče. Svakako se preporučuje da boju prvo isprobate na nekom drugom delu tela, na primer na području pazuha, savetuju dermatolozi. S druge strane, blanš može dovesti do iritacije, stvaranja plikova, pa čak i do opekotina. Većina žena prođe bez posledica, ali uzimajući u obzir rizik, lekari smatraju da je izbeljivanje intimnog područja prilično opasna ideja.

Brazilska depilacija
Brazilska depilacija je totalna depilacija, tako da ne ostane ni dlačica i radi se posebno gustim voskom.

Koliko je ovaj trend opasan? Depilacija lako može dovesti do pojave crvenila, osipa, infekcija i urastanja dlačica. Vrlo je važno da se prilikom uočavanja bilo kakvih problema ili promena javite lekaru.

Pirsing
Poneke dame se odlučuju na ulepšavanje svog intimnog područja stavljanjem pirsinga koji se obično nalazi na klitorisu, a može biti i na unutrašnjim ili spoljašnjim usnama ili na međici. Koliko je ovaj trend opasan? Bušenje rupice na bilo kojem delu tela dovodi do određenog stepena rizika od infekcije. Ukoliko se odlučite za ovo, pažljivo i redovno posmatrajte eventualne promene, pojavu crvenila i slično.

Genitalna hirurgija


Hirurške promene ženskih genitalija su još jedan trend koji uključuje skraćivanje i oblikovanje usana, klitorisa i zatezanje vagine. Koliko je ovaj trend opasan? Ožiljci na tkivu, trajni ožiljci i oštećenja živaca samo su neki od mnogih problema, pa ukoliko to zaista nije protrebno iz zdravstvenih razloga, stručnjaci ne preporučuju ovaj vid „ulepšavanja“.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP