Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Zdravlje

DESERT JE OBAVEZAN!

Top pet stvari koje (ne) bi trebalo da radite na prvom dejtu

Autor: Alo! | 13.01.2015 - 14:34:00h | Komentara: 0

Što se svet više razvija to i odnosi među ljudima postaju sve komplikovaniji. Spektar veština i taktika nam je potreban da bismo uspeli sa nekim da ostvarimo dobru, čvrstu vezu.

Slatkiš je obavezan

Slatkiš je obavezan | Foto: Profimedia.rs

Naučnici su došli do nekih istraživanja da ukoliko na prvom sastanku sa potencijalnim partnerom pojedete nešto slatko, desert, velike su šanse da se dejt ponovi, piše theguardian.com.
Evo nekoliko korisnih saveta u vazi sa tim šta bi trebalo, a šta ne da radite na prvom izlasku.
1) Ne nazivajte izlazak sastankom
To je “ružna” reč, rogobatna i nije baš za takvu priliku. Njena upotreba izaziva pritisak da morate da budete atraktivni a izuskuje i potencijalno razočaranje.
2) Napijte se
Ok, ovo ima i svoje negativne strane. Trik je u tome da se napijete toliko da budete urnebesno zabavni, pametni i da ulivate poverenje, ali nikako ne toliko pijani da napravite sebi pakao. Čak i ako se toliko napijete da se penjete i igrate na stolu, uvek možete da se vadite na to da ste popili koju čašicu više. Ako ne pijete, onda se plašimo da nemamo ništa lepo da vam kažemo.
3) Nemojte sebi peviše da prigovarate
Moglo bi da bude simptačino ako sebe ne biste uzimali preozbiljno. Ali ipak priče u vezi sa nekim blamovima koje ste doživeli sačuvajte za neko četvrto, peto viđanje. Ne biste ni želeli da neke od ipak zanimljivih priča podelite sa nekim koga vidite sada i više nikada. Jer, svaka veza je putovanje tokom kojeg vremenom otkrivate jednu po jednu “misteriju”.
4) Obavezno saznajte njegova (njena) politička opredeljenja
Život je previše kratak da biste ga trošili na nekoga za koga je Hitler bio ok lik. U redu je da se ne slažete u potpunosti sa nekim, ali ipak treba da se zna granica koju ne bi trebalo da pređete. Ukoliko ne vidite da ta priča vodi u najboljem smeru, “skrenite” na “blebetanje” o, recimo, Ratovima zvezda.
5) Ne pričajte celo veče o svojim bivšim partnerima (patnerkama).
Ako preterujete u spominjanju bivših veza moglo bi da se desi da vas druga strana doživi kao psihopatu. Znamo, želite da naglasite kako ste i ranije bili u vezi, ali ako već to spominjete pazite na mimiku. Nemojte da pokazujete nervozu ili bockate po stolu za kojim sedite.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP