Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Zdravlje

PUŽU PUSTI ROGOVE

Tretman lica puževima dostupan i u Srbiji!

Autor: Politika | 05.03.2015 - 13:12:00h | Komentara: 3

Egzotični tretman podmlađivanja lica pomoću puževe sluzi stigao je sa Tajlanda i u Srbiju!

dd

Foto: Profimedia

Dok gamižu po licu, puževi uspešno uklanjaju odumrle ćelije kože i čiste pore. Njihova sluz je, naime, bogata mineralima i vitaminima i skoro idealna za vraćanje vlažnosti epiderma.

Poznato je i da brojne holivudkse zvezde, poput Kejti Holms, i praktikuju ovaj vid ulepšavanja. U japanskim i tajlandskim salonima lepote samo nekoliko minuta ovog tretmana košta 100 dolara, dok su Srbiji iznosi oko 80 evra.

U jednom kozmetičkom salonu u Smederevu već godinu i po dana se sprovodi ovaj tretman. Gordana Gostničar, vlasnica i radnica, izjavila je za "Politiku" da je interesovanje za ovaj tretman slabo.

- Dame se ili plaše ili im je to nepoznato. Čak su i kolege skeptične. Naravno da nije dovoljno samo pustiti puževe da mile po licu. Bitna je i priprema i tretman nakon toga - objašnjava ona.

Gordana koristi baštenske puževe. Kupa ih na dva dana, daje im da jedu samo organsku hranu, a stanište im jeu posebnom terarijumu kako bi se obezbedila sterilnost.

Prema saznanjima vlasnice, nigde u Srbiji za sada nema ovakvih tretmana.

Poslednji komentari
  • DUNJA Vreme: 25.06.2015 21:25h

    JA TO RADIM KOD KUCE!NISU MI POTREBNI NIKAKVI DODATNI TRETMANI POSLE KORISCENJA PUZEVA.UTRLJAM RUCNO I TO JE TO!REZULTATI SU FANTASTICNI!MISLIM DA VAM JE CENA PREVISOKA.KADA JA TO BUDEM RADILA BICE BESPLATNO JER VOLIM DA POMAZEM LJUDIMA!!!

  • DUNJA Vreme: 25.06.2015 21:55h

    Jednostavno idite u prirodu uzmite 5-6 puzeva stavite ih na cisto lice i oni ce za 10-15 min.odraditi svoje.Utrljajte sluz blagim pokretima prstiju i drzite na licu 20-ak min.Isperite nekim sapunom za lice koji koristite.Ako vam je lice suvo namazite hidrantnu kremu i to je to. Puzeve okupajte i vratite u vecu teglu u kojoj se nalazi pokvasena trava.Teglu zatvorite nekom mrezicom,da bi puzevi imali vazduha.Pre svakog i posle svakog tretmana ih kupajte.Svakog dana menjajte travu i obavezno je pokvasite vodom!Ako imate dvoriste kao ja mozete ih pustiti da puzu 2-3 sata.Meni je dermatolog rekao da nikada necu moci da skinem fleke sa lica a ja sam to postigla,zahvaljujuci puzevima,za 3 meseca.Cak sam skinula i neke virusne bradavice.Po nekada ostavim sluz od puza da prenoci na kozi(obrazi,celo),ali ne preporucujem da to radite ako ih stavljate na predeo oko ociju jer je osetljiv.Morate biti uporni i zahvalni svojim puzevima a pre svega verovati u ono sto oni mogu.Pozz.

  • DUNJA Vreme: 25.06.2015 22:06h

    Sta cete kod kozmeticara za tretman puzevima kada to mozete i sami(vec sam napisala i kako).Tretmani su skupi a bar u zemlji Srbiji ima puzeva posle ovih kisa!!! Veliki pozdrav...

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP