Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Zdravlje

AKO KREĆETE NA MORE

Trikovi za seksi stomak

Autor: Ekipa Alo! | 03.06.2015 - 09:00:00h | Komentara: 0

Sezona sunčanja i brčkanja je opasno blizu, te vam donosimo nekoliko instant trikova kojima ćete bar malo izravnati stomak. Voda s limunom i krastavcima podstiče topljenje masnih naslaga, baš kao i pakovanja iz domaće radinosti…

Prirodni diuretik
Iako dobra linija iziskuje trud, ravan stomak možete lako lažirati. Dan pre odlaska na plažu preporučuje se da pijete mnogo vode. Dehidracija tera telo na zadržavanje vode, zbog čega se javlja nadutost. Vodu možete začiniti limunom, krastavcima, nanom ili đumbirom. Limun pomaže u bržem čišćenju tela, nana suzbija apetit, đumbir reguliše probavu, a krastavci deluju kao prirodan diuretik.

Pakovanja tope masti
U bržem sagorevanju masti u predelu stomaka, izbacivanju toksina, viška tečnosti i u zatezanju kože pomažu pakovanja. U dve šolje kipuće vode dodaju tri kesice zelenog čaja, jednu kapsulu vitamina E i dve kašike morske soli. Dok se mešavina hladi, pomešajte dve kašike morske soli i dve kašike kokosovog ulja i umasirajte na stomak. Potopite platneni zavoj u mešavinu čaja, obmotajte stomak, pa dodajte sloj providne folije i ostavite preko noći.

Karfiol i brokoli
Dan pre odlaska na plažu ili bazen valja jesti hranu koja se ne zadržava dugo u probavnom sistemu. Prerađenu hranu i namirnice bogate šećerom najbolje je izbegavati, kao i namirnice koje uzrokuju gasove poput karfiola, brokola i prokelja. Bolji izbor su integralne žitarice, šargarepa, blanširano povrće i voće, koje nije bogato fruktozom poput banana, jagoda i citrusa.

Kamilica i nana smiruju probavu
Kofein u kafi može da nadraži sistem za varenje, pa se preporučuje da pijete čaj. Kamilica i nana smiruju probavu i smanjuju rizik od nadutosti, a beli i zeleni čaj podstiču topljenje masti.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP