Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Zdravlje

IZMEĐU STRAHA I UZBUĐENJA

U mračnim dubinama

Autor: | 28.09.2013 - 07:15:00h | Komentara: 0

Sledeće putovanje vas vodi u svet tame, svet gde je vrlo tanka linija između uzbuđenja i staha...

Nalazite se u staroj napuštenoj zgradi u koju ljudska noga godinama nije kročila

Nalazite se u staroj napuštenoj zgradi u koju ljudska noga godinama nije kročila | Foto: Shutterstock

1. Nalazite se u staroj napuštenoj zgradi, zgradi u koju ljudska noga godinama nije kročila. Otkrivate stepenice koje vode u podrum. Polako silazite, brojite stepenice jednu po jednu. Jedan, dva, tri... Koliko je stepenica do dna?


2. Prostorija ispod zemlje je potpuno tamna. Iznenada, iz tame, čujete kako neko ispušta neke zvuke. Da li to neko jeca? Nerazgovetno mumla? Da li se obraća vama?

3. Kakava je vaša reakcija na te zvuke? Da li pokušavate da nađete tu osobu? Da li instinktivno bežite uz stepenice? Ili ste se ukočili od straha i nepomično stojite?

4. Sada čujete nekoga da vas zove i vidite obris osobe koja silazi niz stepenice. Ko je ta osoba?
 

REŠENJE:
Napuštene zgrade i podzemne prostorije jasni su simboli neprijatnih uspomena i starih mentalnih ožiljaka. Vaši odgovori u ovoj situaciji otkrivaju kako se vi nosite sa bolnim uspomenama iz prošlosti.

1. Broj stepenica ukazuje na to koliko na vas utiču ožiljci iz prošlosti. Na osobe koje su rekle da ima malo stepenica do dna, prošlost ne utiče mnogo. Međutim, oni koji su zamislili dugačko stepenište nose duboko urezane rane iz prošlosti.

2. Zvuci koje čujete u tami otkrivaju u kojoj meri i na koji način ste se vi izvukli iz tih bolnih iskustava. Oni koji su čuli plač, to su oni koje su drugi tešili i uz čiju pomoć su uspeli da ih prebrode.
Oni koji su čuli nerazgovetno mumlanje najverovatnije su prolazili kroz teška vremena sami. Mumlanje je vaš doboko pokopani bol. Možda je vreme da odškrinete vrata i dozvolite da vas sunce obasja.
Oni koji su čuli da im se neko obraća iz tame spadaju u osobe koje nose svoje ožiljke kao medalje na reveru. Oni odbijaju da misle o njima kao o ranama. Za njih važi izreka: „Ono što me ne ubije, čini me snažnijim“. Pazite, da zbog toga ne zaboravite na osećanja drugih.

3. Vaša reakcija na zvuke u tami pokazuje kako reagujete na bolne situacije.
Ako ste krenuli u potragu da vidite odakle dolazi taj zvuk, verovatno ste preduzimljiva osoba i u životu. Oni koji su odmah potrčali uz stepenice, predstavljaju osobe koje su već poznate po tome što ignorišu probleme, očekujući da će oni nestati sami od sebe. Ova taktika ponekad pali, ali nemojte se iznenaditi ako se problemi otegnu duže nego što ste očekivali. Ponekad je jednostavnije suočiti se. U slučaju da ste se ukočili, moguće je da imate nerešenih problema koji vam ne dozvoljavaju da napredujete u životu.

4. Osoba koja se pojavljuje na vrhu stepeništa, jeste neko na koga uvek možete da se oslonite. Ime koje ste pomenuli je osoba za koju ste sigurni da će vas tešiti i pomoći vam da zalečite unutrašnje rane.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP