Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Zdravlje

RECEPT KOJI MORATE DA PROBATE

Umesto antibiotika pojedite ovu supu!

Autor: Alo | 05.02.2015 - 23:26:00h | Komentara: 0

Ova lekovita supa leči grip, prehladu, upalu uha i brojne druge zdravstvene tegobe.

Beli luk

Ilustracija | Foto: Profimedia

Umesto da uništavate telo antibioticima, probajte prvo da se izlečite sa ovom lekovitom supom. Naime, supa od belog luka, crvenog luka i majčine dušice lako pobeđuje većinu virusa, grip, prehlade, kao i probleme uzrokovane padom imuniteta.
Svi koji se okreću prirodi lako će prepoznati moć ove supe, a trebalo bi da je isprobaju i svi oni koji su upotrebom antibiotika telu naneli više štete nego koristi.

Beli luk poznat je po tome što na njega ne utiču mutiranja, promene i novi virusi, već se on sa lakoćom bori protiv njih. To se događa zbog alicina koji sadrži, a koji dokazano snižava holesterol i krvni pritisak i sprečava začepljenje krvnih sudova.

Jedno istraživanje Univerziteta u Vašingtonu pokazalo je da je beli luk i do stotinu puta delotvorniji od dva najpoznatija antibiotika u borbi protiv bolesti koje izaziva bakterija koja je najčešće odgovorna za bolesti koje se prenose hranom.

Sastojci:
50-ak češnjeva belog luka (oko 5 glavica), očišćenih i oguljenih
2 kašičice putera
2 kašičice maslinovog ulja
2 veća, usitnjena crvena luka
1 kašičica naseckane sveže majčine dušice
6 šoljica (od 250 ml) pileće bistre supe (kao osnova)
1 svežanj svežeg začinskog bilja – peršun, majčina dušica, lovorov list (može i sušeni začini)
3 šoljice starog hleba narezanog na kockice
1 šoljica masnije kisele pavlake

Postupak:
1. Zagrejte rernu na 180 stepeni. Odrežite vrhove (1/3) glavice belog luka. Tako pripremljen beli luk zalijte maslinovim uljem i umotajte u aluminijsku foliju. Pecite u rerni 90 minuta pa ohladite.

2. Za to vreme zagrejte dve kašičice maslinovog ulja i puter u loncu na srednjoj temperaturi. Prodinstajte crveni luk desetak minuta. Istisnite pečeni ohlađeni beli luk iz omota i ubacite ga u dinstani crveni luk. Izmešajte, dodajte usitnjenu majčinu dušicu, pileću supu i ubacite svežanj svežeg začinskog bilja (ili sušenog).

3. Smanjite temperaturu, dodajte komadiće hleba i ostavite sve da se krčka pet minuta dok hleb ne omekša.

4. Izvadite svežanj začinskog bilja pa dobijenu supu izmiksajte u blenderu (ili ručnim mikserom) dok ne dobijete polukremastu smesu. Vratite u lonac, dodajte kiselu pavlaku i posolite po potrebi.
Vaša lekovita supa je spremna!

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP