Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Zdravlje

OVO DEFINITIVNO TREBATE ZNATI

Upustvo za rukovanje penisom!

Autor: portal Oko | 19.10.2014 - 22:12:00h | Komentara: 0

Da biste vodili što bolju brigu o vašem zdravlju, potrebno se pridržavati i uputa za održavanje penisa u formi. Da, dobro ste pročitali. Za što bolje zdravlje i seksualni život, morate se malo i potruditi.

ll

Zaspite nakon seksa ili masturbacije

Mnogi muškarci često zaspe odmah nakon seksa. A sad stručnjaci tvrde da je to dobro za penis. Sad konačno imate i pokriće kad se partnerka bude bunila zbog toga što se nakon seksa prepustite carstvu snova. Penisu treba sna i odmora što je više moguće. Svake noći dok muškarac spava, penis je budan.

Muškarci u snu imaju između tri i pet erekcija. To se događa zato da se penis 'napuni' krvlju i kiseonikom.

- Teoretski, što više noćnih erekcija imate, to će vaše erektivno tkivo biti fleksibilnije. A to može pomoći da održavate erekciju jačom sa starenjem -  objašnjava doktor Irvin Goldstein, direktor San Diego Sexual Medicine centra u bolnici Alvarado u Kaliforniji.

Rešite se cigareta

Prestanite pušiti pre nego vaš penis zakaže. Poznato je da pušenje uzrokuje impotenciju, a neka istraživanja sugerišuu i da pušenje utiče na veličinu erekcije. Jedna studija je pokazala da su penisi pušača znatno manji od penisa nepušača.

- Osim što pušenje oštećuje krvne žile, može uzrokovati štetu samom tkivu penisa koje postaje manje elastično i to sprečava istezanje - objašnjava Irvin Goldstein.

Prestanite gurati penis u tvrde predmete

A to uključuje i njenu karličnu kost. Samo jedan kriv potez je dovoljan za oštećenje uzdužne "erektivne komore". Ako dođe do rupture bit će potrebna operacija u roku od 24 sata kako bi se zaustavilo unutrašnje krvarenje ti spječio rizik od trajnog oštećenja. Prema nekim podacima više od trećine muškaraca koji imaju problema s impotencijom imaju istoriju 'traume penisa'. Kako biste se što bolje zaštitili, budite na oprezu kad je partnerka na vama, ta poza najvjerojatnije može uzrokovati štetu.

Šetajte, što više

Bez obzira na nedeljni ručak, mamurluk ili loše raspoloženje - šetajte. Jedno je istraživanje pokazalo da muškarci koji šetaju svaki dan barem sat vremena imaju manje problema s erekcijom od muškaraca koji uglavnom sede i slabo se kreću. Dvadeset minuta trčanja ili 30 minuta treninga s tegovima takođe se računa.

Oprostite se s ljubavnicom

Muškarcima koji započnu vanbračnu vezu je zajedničko da prestanu imati erekcije. To je toliko često da lekari koji leče erektivne disfunkcije svoje pacijente prvo pitaju imaju li vanbračnu vezu. Ovo se uglavnom događa zbog griže savesti zbog ljubavnice. Krivica se može pretvoriti u teskobu, a to uzrokuje gubitak erekcije.

Pazite na zdravlje

Održavanje nivoa šećera u krvi pod kontrolom ne samo da će vas održavati zdravima - osim manastira, dijabetes je najbrži put do celibata. Više od 50 posto muškaraca s dijabetesom su impotentni. Osim toga, dijabetes ubrzava proces arterijskih bolesti, što sa sobom nosi još više zdravstvenih problema i još više problema s erekcijom.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP