Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Zdravlje

VODIČ KROZ ORALNI SEKS (1)

Usnama ga dovedite do vrhunca!

Autor: Nataša Lazović | 10.11.2014 - 07:02:00h | Komentara: 0

Može se reći da gotovo svi muškarci uživaju u oralnom seksu (retki su izuzeci), a tehnika koju žene primenjuju, ma koliko izgledala prirodna i logična, nije zanemarljiva sa aspekta uživanja muškarca. Profesor Jovan Marić nudi nekoliko korisnih saveta za pripadnice lepšeg pola…

Snažno  pritisnite koren  penisa, koristite  naizmenično  obe ruke i usne

Snažno pritisnite koren penisa, koristite naizmenično obe ruke i usne | Foto: Shutterstock

Prvi uslov da se u oralnom seksu bude “majstor”, uslov svih uslova, jeste obožavanje falusa (penisa u erekciji). Žena koja istinski obožava falus koja to saopštava konkretnom partneru (lascivnim rečima) na dobrom je putu da dobije odličnu ocenu, kaže seksolog.


- Uvek je dobro više ili manje snažno rukama stisnuti muškarca za koren penisa. Na taj način se pojačava erekcija, jer se vrši pritisak na venske krvne sudove. Nije loše ako muškarac to pokaže ženi, naročito stepen, odnosno jačinu pritiska, jer žene nemaju osećaj koliko snažno se to može pritisnuti. A može mnogo, jer taj deo nije preterano osetljiv – savetuje Marić.

Do kraja
Potom, u samoj tehnici važno je smenjivanje manuelne i usno-jezične stimulacije. Rukama se prizvodi malo grublje trenje, što prija muškarcima, a usta (jezik naročito) obezbeđuje smenjivost grubosti i nežnosti.

- Verovatno najveći stepen u ovoj stimulaciji se postiže kada se usna šupljina koristi kao vakum kojim se usisava penis. Uostalom, aparat VEP – vakumska erekcija penisa - radi upravo na ovom principu – objašnjava doktor.
Vrlo je važno da žena koristi obe ruke, recimo jednom rukom pritisne koren penisa i testise, da bi se izazvala što bolja erekcija, a drugom miluje vrh penisa i naizmenično ga stavlja u usta.

- Mali broj žena ima sposobnost da proguta ceo falus. Uslov je neosetljivost dubljih slojeva nepca, ali je činjenica da su žene koje mogu da progutaju falus do testisa (da ne kažemo do jaja) vrlo cenjene kod muškaraca - napominje Marić.

Iz glave
Kada smo već kod testisa, nekim muškarcima (a naročito ženama) pričinjava posebno zadovoljstvo ako se maze i ližu testisi. Prilikom manipulacije treba biti mnogo obazriviji, zbog njihove bolne osetljivosti, te o tome treba pitati partnera za konkretne sugestije.

- Na kraju se opet vraćamo na početak - psihološku komponentu oralnog seksa. Ukoliko muškarac oseti da u svemu žena izuzetno uživa (može da je posmatra, ima takvih položaja) i njegovo uzbuđenje se dodatno povećava. I obruto, ukoliko žena radi mehanički, čisto radi njega, povratna reakcija kod muškarca neće biti najbolja. Uostalom, mozak je najveći seksualni organ - sugeriše doktor.
SUTRA: Kako pružiti dobar kunilingus

Mali broj  žena ima  sposobnost  da proguta  ceo falus

Mali broj žena ima sposobnost da proguta ceo falus | Foto: Shutterstock

Da li gutati?


Postavlja se pitanje da li gutati spermu, da li zubima grickati penis. Prema doktorovim rečima, odgovor je uglavnom – ne. Prvo treba otvoriti diskusiju zašto je muškarcu potrebno da svrši u usta i zašto to eventualno traži partnerka. Ipak, savremena seksologija smatra da sve što žele oba partnera (naglasak je na oba) treba praktikovati. Kada je o grickanju reč, postoji mogućnost da, ukoliko je žena nespretna i grubo manipuliše zubima, napravi ogrebotinu ili manju povredu na koži ili sluzokoži penisa.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP