Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Zdravlje

SAMI NAPRAVITE ČUDOTVORNE PILINGE

Usne slatke kao med!

Autor: Ekipa Alo! | 08.10.2014 - 07:02:00h | Komentara: 0

S dolaskom jeseni - hladnih i vetrovitih dana, koji su neprijatelji vaše kože - vreme je da ozbiljnije pristupite nezi usana. Evo nekoliko domaćih recepata za piling, a najbolje namirnice za tu svrhu su šećer, med, kafa i bademi.

Piling za usta možete da  napravite sami od sastojaka  koje već imate u kući. Evo  šta sve podstiče bržu obnovu  i hidrataciju k

Piling za usta možete da napravite sami od sastojaka koje već imate u kući. Evo šta sve podstiče bržu obnovu i hidrataciju kože usana | Foto: Shutterstock

Šećer
Preporučuje se da jednom nedeljno uradite piling, koji će odstraniti mrtve ćelije i podstaći bržu obnovu kože. Ali s time ne treba preterivati, jer prečesto trljanje ubrzava dehidraciju. Šećer je odličan dodatak za piling, najbolje je pomešati pola kašičice šećera i dve kapi maslinovog ulja i dobro protrljati usne.
 


Bademi
Za pripremu ovog pilinga potrebni su kašičica pavlake, kašičica belog šećera, kašičica badema i kašičica maslinovog ulja. Bademe najpre sameljite u mlinu za kafu ili u avanu, Sve sastojke pomešajte. Nanesite piling na usne i nežno trljajte kožu kružnim pokretima. Usne potom umijte toplom, pa hladnom vodom i osušite. Ostatak smese stavite u teglicu i čuvajte u frižideru.

Kafa
U posudu stavite pola kašičice kreme ili losiona, 1/4 kašičice sveže mlevene kafe i 1/4 kašičice soli. Smesu umasirajte u usne i potom isperite mlakom vodom.

Med
Med je takođe prijatelj lepih usana jer čisti kožu i deluje antibakterijski. Stavite u posudu kašičicu meda, kašičicu smeđeg ili beglog šećera i nekoliko kapi vode, pa umasirajte na usne. Nakon toga usne isperite mlakom vodom i nahranite hidratantnom kremom.

Limun
Citrusi su odlični kao prirodno sredstvo za odstranjivanje mrtvih ćelija kože. U posudu stavite kašiku soka od limuna i kašiku ricinusovog ulja pomešanog s glicerinom. Mešavinu treba naneti na usne i ostaviti preko noći, pa ujutro isprati.

Ovsene pahuljice
U činiju sipajte dve kašičice maslinovog ulja, dve kašičice meda i kašičicu zobenih pahuljica. Smesu nanesite na usne i nežno utrljavajte oko pola minuta. Ostavite da deluje oko pet minuta, a nakon toga isperite.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP