Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Zdravlje

ČEKAJUĆI BOLJA VREMENA, PREGRMITE KRIZU

Uz malo odricanja uštedite mnogo

Autor: Ivana Žigić | 05.06.2015 - 07:00:00h | Komentara: 10

Kako nam se standard srozao na niske grane te sve teže preživljamo od plate do plate, došlo je vreme da se uštine gde god je moguće kako bi se pregurao mesec. Iako to deluje kao nemoguća misija, sa malim odricanjima može se uštedeti i do 10.900 dinara mesečno!

Uštedite i do  10.900 dinara!

Uštedite i do 10.900 dinara! | Foto: Vladimir Živojinović


Kafa na poslu
Što iz navike, što jer je već postalo dnevni ritual, ispijanje kafe kada se istrči na pauzu tokom radnog dana nezaobilazan je trošak gotovo svih zaposlenih. S obzirom na to da espreso u kafićima košta oko 120 dinara, reklo bi se da je to sitna para za zadovoljstvo. Ipak, ako biste se odrekli tog zadovoljstva, na mesečnom nivou biste uštedeli oko 2.400 dinara, što nije zanemarljivo.

Gradski prevoz
Za gorivo se u proseku mesečno potroši oko 5.000 dinara. Ako biste umesto toga počeli da idete gradskim prevozom, za koji mesečna karta košta oko 3.200, uštedeli biste oko 1.800 dinara. Ako pak ne želite da se odreknete vožnje automobilom, prištedite na potrošnji goriva tako što nećete voziti sa otvorenim prozorima, gasite motor dok stojite na semaforu, ređe uključujte klimu i izbacite nepotrebne stvari iz gepeka.

Frizer
Većina žena barem jednom nedeljno ode kod frizera na feniranje. Ako biste se pak odrekli profesionalno sređene frizure i sami se fenirali ili makar proredili odlaske kod frizera na svake dve nedelje, mesečno biste uštedeli oko 1.200 dinara (feniranje u proseku košta oko 600 dinara).

Telefonski računi
Svi često preteramo, potpuno nepotrebno, sa telefonskim računima za mobilne telefone, što zbog dugih razgovora, što zbog interneta. Zato pokušajte da malo skratite razgovore, a internet koristite isključivo preko Wi-Fi režima. Na taj način možete uštedeti najmanje 500 dinara po računu.

Ishrana na poslu
Dok smo na poslu, najčešće se hranimo u pekarama, fast fud restoranima, te naručujemo da nam donesu hranu. Ako biste pak počeli da nosite na posao hranu od kuće, značajno biste relaksirali novčanik. Svakog meseca mogli biste tako biti “bogatiji” za najmanje 1.500 dinara.

Izlasci
Najlakše novac klizi u kafani, te iako nije baš najzabavniji savet, pokušajte da proredite noćne izlaske. Ako sebi mesečno priuštite samo dva izlaska manje nego što to redovno radite, možete na kraju meseca imati u budžetu najmanje oko 3.000 dinara više.

Plaćanje računa
Ako ste redovan platiša i pritom vodite računa da režije platite u prvim danima, kada se dobija i popust, možete da ostvarite uštedu od oko 500 dinara, što nije zanemarljivo.

Koliko može da se uštedi:

Kafa na poslu 2.400
Prevoz 1.800
Frizer 1.200
Telefonski račun 500
Hrana na poslu 1.500
Izlasci 3.000
Plaćanje računa 500
UKUPNO 10.900

Tagovi:

Poslednji komentari
  • Pedja Vreme: 05.06.2015 08:48h

    Zaboravili ste: Ne platis komunalije na vreme,smanjis konzumaciju hrane,smanjis potrosnju sapuna i vode!!! Pocnes da se hranis vazduhom i suncem jer jos nije poskupelo

  • BgBoy Vreme: 05.06.2015 08:54h

    Sve što ste naveli radim i opet jedva kraj s krajem sastavljam! Jedino da prestanem da jedem i da se strpim do 2016-2017-2018 kad će nam biti "bolje"

  • Petar Vreme: 05.06.2015 09:03h

    Koliko može da se uštedi: Kafa na poslu 0 - ne radim; Prevoz 0 - nemam ga gde živim; Frizer 0 - šiša me drug; Telefonski račun 1000 - nikad anije više a nikada nije manje, Hrana na poslu 0 - ne radim; Izlasci 0 - ne izlazim - ne radim; Plaćanje računa 0 - ne plaćam ono što nemam; UKUPNO ???

  • Aleks Vreme: 05.06.2015 09:10h

    Od cega da umremo ako se svega odreknemo? :D

  • allboys Vreme: 05.06.2015 09:15h

    A sta ako sve ovo vec primenjujem i opet nije dovoljno? Ne izlazimo nigde, ne pijemo, ne pusimo, ni muz ni ja. Kafu popijemo samo jutarnju kod kuce, kod frizera ne pamtim kad sam bila poslednji put. Racune platimo na vreme i onda snalazenje za hranu do sledece plate. Dajte neki drugi savet, molim vas.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP