Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Zdravlje

ČUDESAN RECEPT:

Uz ovaj napitak kilogrami će se brzo istopiti!

Autor: dnevno.rs | 01.04.2014 - 08:36:00h | Komentara: 4

Mršavljenje nije lako, to će potvrditi svako ko je probao da skine kilograme. Za mnoge je mršavljenje i održavanje težine celoživotni zadatak i posao.

Med

Na svu sreću danas se o mršavljenju zna zaista mnogo toga i lakše je odabrati zdravi način skidanja kilograma koji odgovara vašem organizmu i ličnosti.
Ako imate problema sa viškom kilograma probajte ovaj napitak od meda:

Recept za ovo čudesno piće je jednostavan.

Pomeša se jedna kašika meda, pola kašike cimeta i 3 dcl prokuvane vode (med nemojte umešati u potpuno vrelu vodu da ne izgubi svoja lekovita svojstva). Napitak se dobro promeša, podeli na pola, i pije se dva puta na dan - ujutro i uveče pre spavanja.
Pozitivni uticaj meda i cimeta na zdravlje i mršavljenje već je mnogo puta naučno dokazan.
Med je mešavina niza organskih kiselina, aminokiselina, enzima, polenskihzrnaca, eteričnih ulja, flavonoida, vitamina i minerala u manjim količinama (pretežno vitamini B1, B2, B5, B6, C, D, E, K, te minerali natrijum, kalijum, kalcijum, fosfor, magnezijum, gvožđe, cink, jod, bakar, hrom i selen) i drugih vriednih sastojaka. Šećeri sadržani u medu su fruktoza (oko 41%), glukoza (34%), te saharoza (1-2%).
Med ljudi često izbegavaju zbog visokog udela šećera, no naučnici na univerzitetu San Diega su ustanovili da med ima drugačiji uticaj na telo od šećera.
Njihovo istraživanje, objavljeno 2011. godine, pokazalo je da med, u poređenju sa šećerom, sprečava nakupljanje kilograma, masnih naslaga i snižava nivo triglicerida. U izdanju "Scientific World Journala" iz 2008. godine pak stoji da je med, u testovima pomogao u mršavljenju, smanjenu masnih naslaga, holesterola i triglicerida. Istraživanje je zaključilo da med, ne samo da pomaže u mršavljenju, već i sprečava gojenje i snižava rizik od kardiovaskularnih bolesti.

Cimet i mršavljenje

Najobičniji cimet koji držite u kuhinjskom ormariću za poboljšanje ukusa kolača mogao bi vam postati puno, puno korisniji. Cimet je bogat manganom, gvožđem, kalcijumom i vlaknima.
Odavno se koristi za lečenje probavnih smetnji i nadutosti, a osim toga, pomaže u sprečavanju širenja stanica raka, formiranju ulkusa želuca, te u lečenju bakterijskih infekcija. Cimet snižava i nivo šećera u krvi, a snižava i krvni pritisak.
Poslednji komentari
  • bojan Vreme: 01.04.2014 10:32h

    Pomenuti recept je tacan ali se mora navesti nekoliko stvari.Blagodeti ovog recepta se mogu osetiti tek posle nekoliko meseci a sto se tice cimeta sve to stoji ali vazi samo za cimet proizveden u Sri lanki .To je jedini cimet za koji je potvrdjeno da ima lekovita svojstva i jako je skup , u nasoj zemlji se ne moze kupiti .Cimet koji mi konzumiramo je Kineske proizvodnje i on sem za kolace nema drugu primenu.

  • boki Vreme: 01.04.2014 11:37h

    kineski cimet ili kasija ne samo da nije koristan nego je i stetan narocito za bubrege.Za kolace i pite je ok jer se stavlja u malim kolicinama ali za ove kolicine gore navedene, nikako. I to bi stvarno vec jednom zauvek trebalo razgraniciti i ne davati ljudima ovakve lose savete.

  • Brana Floyd Vreme: 01.04.2014 11:38h

    Tačno je to da samo cejlonski cimet ima lekovita svojstva, ali nije tačno da se kod nas ne može kupiti, ima ga u prodavnicama zdrave hrane.

  • Famous Vreme: 02.04.2014 22:51h

    Da li je neko probao ovo i da li je koristno probati ?? Koliko efekata ima ??

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP