Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Zdravlje

ORGAZAM SMANJUJE RIZIK OD KARCINOMA PROSTATE

Važna je ejakulacija, može i masturbacija!

Autor: Jovana Nikolić | 17.06.2015 - 22:00:00h | Komentara: 0

Orgazam dnevno smanjuje rizik od nastanka raka prostate za 20 odsto, pokazalo je novo i dosad najopsežnije istraživanje, sprovedeno na Harvardu. Studija je trajala 18 godina i pokazala je da od 32.000 ispitanih zdravih muškaraca njih 3.839 kasnije obolelo od karcinoma prostate. Ispitanici su pitani o prosečnom broju mesečnih ejakulacija kad su imali 20, 40 i 49 godina.

Urolog i seksolog   Aleksandar Milošević  smatra da seks  produžava život, ali  da ne treba preterivati

Urolog i seksolog Aleksandar Milošević smatra da seks produžava život, ali da ne treba preterivati | Foto: Shutterstock

Ispostavilo se da su oni koji su od 40 do 49 godine ejakulirali 21 put mesečno smanjili rizik za 22 odsto, za razliku od onih koji su ejakulirali u proseku svega sedam puta mesečno. Međutim, naučnici ne objašnjavaju kako i zbog čega je često doživljavanje orgazma povezano sa rizikom dobijanja ove vrste raka. Postoje dve teorije, prva smatra da redovni orgazmi ispiraju hemikalije koje dovode do karcinoma, a druga kaže da se izbacivanjem sperme omogućava stvaranje novih ćelija, dok se one stare koje mogu biti kancerogene na taj način eliminišu iz tela.

 
Naš urolog i seksolog dr Aleksandar Milošević smatra da orgazam produžava život, ali da ne treba preterivati, već biti umeren.
- Karcinom nastaje od dugo nakupljenog stresa, a orgazam je jedno zadovoljstvo pomoću kojeg se čovek prazni i oslobađa nervoze. Ženama je potrebno od pet do šest orgazama mesečno, dok naravno muškarci imaju veće potrebe. Dva orgazma nedeljno je sasvim normalno za prosečnog čoveka, može i više puta onda kada su vam emocije pojačane i kada ste puni energije.
Sve u granicama normale. Ljudi ne znaju koliko treba, pa tako misle da je pet puta dnevno odlično, ali previše seksa može da zasmeta i zdravstveno, ali i psihički. To se tako dešava parovima koji prvo seks upražnjavaju veoma često, pa se kasnije desi da jedva imaju jednom mesečno i tu nastaje problem iz kojeg zbog stresa i svađa može doći do karcinoma - kaže za “Alo!“ Milošević.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP