Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Zdravlje

TRENDOVI ZA PROLEĆE

Vesele sedamdesete!

Autor: Nataša Lazović | 03.03.2015 - 07:00:00h | Komentara: 0

Trendovi za nastupajuće proleće su raznoliki, raznobojni i šareni, baš kao i samo godišnje doba, ima svega. Kombinujte stajlinge, spajate nespojivo, ali ostanite dosledni svom stilu...

Nosite  suknju  preko farmerki,  lanenih  ili kožnih  pantalona

Nosite suknju preko farmerki, lanenih ili kožnih pantalona | Foto: Shutterstock

- Apsolutni trend su opuštene, kežual sedamdesete, safari stil, najrazličitije suknje, lepršave haljine, široke militari pantalone, ali i muškog kroja, kao i begi pantalone, farmerke i džins uopšte kombinovan sa najrazličitijim stvarima i podvrnut do iznad zgloba - kaže za “Alo!” stilista Darko Vujović.


Tu su i šortsevi, predimenzionirani džemperi, prsluci, sakoi muškog kroja bez naramenica, lepršave haljine i tunike preko kariranog u najrazličitijim kombinacijama, do desena geometrijskih oblika, pruge bar u detaljima, kao i romantična čipka, ali i antilop koža...

Nabacano
- Kada sve ovo znate, onda možete da se poigrate, jer je vrlo trendi kombinovati različite materijale, nositi “nabacano na sebe”, stil “spoj nespojivog”, kao što je spajanje džinsa i svile, džinsa i smokinga, kože i muslina... Ne zaboravite patike kao neizostavni modni detalj i za ovo proleće - savetuje stilista.

Spektar boja koje će biti aktuelne ovog proleća je veoma veliki, od vanvremenske crne i bele, karamel, boje starog zlata, zlatne, prljavo/puder roze, senf žute, različite nijanse plave (kristalno, kraljevsko, bebi), čokoladno braon, bež, narandžaste, žute, ljubičaste, do maslinastozelene, srebrne, pastelne boje jorgovana, meda, peska, vanile, svetlosive... Dakle, trend pokriva sve ili bar veliku većinu ukusa.
- Aktuelne su militari pantalone, naravno stilizovane, kreatorski prilagođene, ženstvene, u različitim bojama, narandžaste, žute, ljubičaste, pa što da ne i u nekoj boji po vašem izboru - predlaže naš sagovornik.

Ne zaboravite patike kao  neizostavni modni detalj i za ovo  proleće

Ne zaboravite patike kao neizostavni modni detalj i za ovo proleće | Foto: Profimedia


Gola ramena
Veoma moderni će biti i šortsevi od kepera, lana, tvrdo tkanog pamuka, sa raznim detaljima koji su vezeni, ili aplicirani, ili sa šljokicama za neke večernje varijante, ali i za dnevene, ako se dobro ukombinuju.

- Kao nešto što je takođe trend za ovo proleće, a možete kombinovati sa šortsevima, jesu bluze koje su napravljene od prozirnih, laganih lepršavih tkanina, jednobojne ili pak desenirane, u zavisnosti od vašeg ukusa, a potpuno “in” će biti ako su vam gola ramena ili bar jedno - otkriva Darko.

Što se tiče suknje, veoma trendi su pensil, ali i takozvana gornja suknja, odnosno ona koja se nosi preko pantalona, farmerki, lanenih i kožnih pantalona, kao i haljine preko širokih lanenih pantalona, najrazličitijih desena i forme...

- Kako je ova sezona bogata stilovima koji su u trendu, tako možemo biti trendi i ako nosimo dukseve, kombinezone i haljine koji vrlo podesćaju na sportsku garderobu. Sve mora biti vrlo promišljeno i dobro uklopljeno i kompatibilno, iako izgleda neobavezno - zaključuje stilista.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP