Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Zdravlje

OSTANITE U DOBROJ FORMI

Vitki uz sapunice!

Autor: Ekipa Alo! | 06.09.2013 - 07:02:00h | Komentara: 0

Sedenje ipred TV-a nije dobro za zdravlje, a na udaru su naročito srce i krvni sudovi. Međutim, u tome mogu da vam pomognu lagane vežbe uz koje ćete ostati u dobroj formi, a nećete propustiti nijedan nastavak svoje omiljene serije.

Ako vam nije zgodno da u  isto vreme pratite radnju, vežbajte za vreme reklama

Ako vam nije zgodno da u isto vreme pratite radnju, vežbajte za vreme reklama | Foto: Shutterstock

Iskoristite seriju koju obožavate kao podsticaj za vežbanje. Tako na primer možete izabrati reč koju likovi najčešće spominju (zavisi od žanra) i svaki put kad je čujete vežbajte jedan minut. Vežbe neka budu što raznolikije: od čučnjeva i iskoraka do vežbi za trbušnjake, kako biste uključili celo telo.


Za ruke i zadnjicu
Sedite na ivicu kauča i stavite ruke nekoliko centimetra od bokova. Lagano spustite zadnjicu prema podu dok se pridržavate rukama, pa potom podignite. Postupak ponovite tri do četiri puta, a vežba će biti još delotvornija ako noge ispružite na stočić i ponovite sve ispočetka. Ova vežba osim ruku, učvršćuje i zadnjicu.

Oči na ekranu
Naslonite se na zid nasuprot TV-u tako da istovremeno možete da pratite omiljenu seriju ili film. Potom stanite korak od zida i spustite se u čučanj pravih leđa, pa zadržite u tom položaju 10 sekundi. Nakon toga odmorite se minut, pa napravite čučanj i zadržite se 20, 30 ili 40 sekundi. Istovremeno vežbajte ramena i ruke tako da ih ispružite ispred sebe ili jednostavno raširite.

Učvrstite trbušnjake
Pre nego sednete na kauč, uzmite flašu vode i iskoristite je za vežbanje. Sedite uspravno tako da su leđa prava, uzmite flašu vode i obuhvatite je s obe ruke. Ruke ispružite ispred sebe, a potom rotirajte trup levo i desno. Vežbu ponovite 20 puta. Ako vam nije zgodno da u isto vreme partite radnju, radite je za vreme reklama.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP