Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Zdravlje

ŠMINKANJE BEZ MUKE

Zablistajte u najluđoj noći!

Autor: E. A. | 29.12.2014 - 07:00:00h | Komentara: 0

Novogodišnji doček je pravo vreme da probate nešto što ste oduvek želele, a da vas niko ne gleda u čudu. Nema devojke koja se nije makar zapitala kako joj stoje jarke boje, šljokice ili veštačke trepavice... Naravno, ne u isto vreme. Ako do sada niste odlučile kako ćete biti našminkane, dajemo vam nekoliko predloga...

Savet je da  stavite crveni,  bordo ili  ljubičasti  ruž

Savet je da stavite crveni, bordo ili ljubičasti ruž | Foto: Shutterstock

Šljokice
Gliter, odnosno šljokice, nešto su što se može nositi isključivo noću i u svečanim prilikama, tako da je novogodišnja noć idealan trenutak. Gliteri su male, svetlucave čestice koje možete kupiti u većini parfimerija i njime ukrasiti šminku, kosu, telo ili nokte. Za šta god da se odlučite, imajte na umu - da bi šljokice bile postojane, trebalo bi da ih pomešate sa nekim proizvodom koji će da ih veže. Ako su u pitanju nokti, onda je to lak, ako je telo, onda su to losion, ulje ili mleko, kada je u pitanju kosa, možete upotrebiti lak za kosu ili gel. Šminka je malo delikatnija, jer je reč o vrlo maloj površini. Preporučujemo da gliter stavite samo na oči, da ne biste sijali kao jelka. Kada je ceo mejkap očiju gotov, tada je pravo vreme da stavite svetlucave čestice. Natapkajte ih na željeno mesto prstom ili ravnom, pljosnatom četkicom. Ako ovo uradite preko suve senke, imajte na umu da će efekat biti blag i da će se vremenom rasipati po celom licu. Drugi način je da koristite kremastu senku kao bazu i onda će se šljokice vezati za tu teksturu, efekat će biti jaći, a one postojanije.


Bordo ruž
Veselu atmosferu oko sebe možete podržati i ružom u intenzivnoj boji, preporučujemo crveni, bordo ili ljubičasti. Pre nanošenja ruža, uradite piling usana tako što ćete ih blago istrljati četkicom prilikom pranja zuba. Potom stavite neki od balzama na usne i šminkanje može da počne. Tankim slojem korektora pređite ivica usana, a potom ih natapkajte tankim slojem pudera u prahu. Tako ćete sprečiti razlivanje ruža u sitne bore okolo. Dobro zaoštrenom olovkom iscrtajte oblik, a potom popunite i cele usne. Olovka je dobra baza za karmin, a i usne će ostati obojene i kada ruž bude počeo da se skida. Karmin nanesite četkicom, uzdužnim pokretima. Kada je prvi sloj nanesen, upijte ga papirnom maramicom. Postupak ponovite i onda ćete na usnama imati dva tanka sloja koji garantuju postojanost, jedan koji daje dobru podlogu i drugi koji daje boju. Mnogo zavisi i od izbora samog ruža, a najpostojaniji su oni mat teksture.

Veštačke trepavice
Ništa ne ističe pogled tako kao veštačke trepavice. Koliko god da je majka priroda bila darežljiva prema vama, veštačke trepavice daju nezamenljiv efekat. Ako je novogodišnja noć prvi put kada ih nosite, koristilo bi vam nekiloko saveta. Veštače trepavice se stavljaju na kraju šminkanja, da senka ili puder u prahu ne bi popadali po njima i jedino što ide posle je maskara. Maskara tako ujedinjuje vaše i veštačke i dobija se najprirodniji efekat. Unutrašnji deo oka je vrlo osetljiv i ako niste navikle da nosite trepavice, idealno bi bilo da ih stavljate samo na drugu polovinu. Lako ih možete preseći makazama, a jedan par vam traje dvostrukko duže. Lepak koji dobijete prilikom kupovine nanesite na trepavice i sačekajte tridesetak sekundi. Tada lepak prelazi iz tečnog u blago lepljivo stanje, pa se ne može desiti da vam kapne u oko.
Za koji god od efekata da se odlučite, imajte na umu da bi trebalo praktikovati jedan ili dva, sva tri su previše.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP