Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Zdravlje

ISPIŠITE SVE EROTSKE ŽELJE I ISPUNITE IH...

Začini za dugu i vrelu vezu!

Autor: Ekipa Alo! | 26.11.2013 - 07:02:00h | Komentara: 0

Nerealistična očekivanja, stres i manjak vremena među glavnim su uzrocima nezadovoljstva u krevetu. Partneri koji nakon 10 ili 20 godina braka i dalje uživaju u seksu za to mogu zahvaliti predanom radu i stalnom ulaganju, tvrdi britanski stručnjak za veze Trejsi Koks.

Erotski romani i seksi  filmovi mogu poslužiti kao  inspiracija za spavaću sobu

Erotski romani i seksi filmovi mogu poslužiti kao inspiracija za spavaću sobu | Foto: Shutterstock

S godinama seksualna želja jenjava, ali to ne znači da je normalno ne želeti seks u dugoj vezi. Najlakše se prepustiti, ali prvi korak u spasavanju seksualnog života počinje trudom, kreativnošću i verom da možete pobediti rutinu


Više truda – bolji seks
Veza i seks su povezani, ali uprkos tome parovi često potcenjuju ovu vezu. Što se više trudite oko veze, to će i rezultati u spavaćoj sobi biti bolji, kao i obrnuto. Seksualne igrice sigurno će vas još više povezati, tvrdi Koks.

Reagujte odmah
Na početku veze želja za seksom je izrazito jaka, ali s godinama se smanjuje. Upravo zbog toga treba reagovati i na najmanji trag seksualnog impulsa. Što se duže čeka, to je i manja verovatnoća da ćete nešto preduzeti po tom pitanju.

Lekovi umanjuju želju
Ako se libido drastično smanjio, najbolje je posetiti lekara i zatražiti pomoć. Takođe je važno proveriti lekove koje uzimate, jer mogu uticati na seksualnu želju i sprečiti vas da uživate kao na početku veze.

Pišite dnevnik
U dnevnik možete zapisivati sve što vas uzbuđuje, erotske misli i stvari koje ste nekad iskušavali u krevetu, a želite ih ponovno isprobati. Osim toga, oba partnera mogu na papir napisati pet seks-igrica koje im nedostaju i staviti papiriće u posudu, pa potom izvlačiti papiriće i jedno drugom ispunjavati želje.

Ponesite igračke
Muškarci su više motivisani po pitanju seksa nego žene zato što lakše postignu orgazam. Upravo zbog toga u vruće igrice treba uključiti seks-igračke. Tako će se žene lakše osloboditi i postići vrhunac.

Seks, seks i još više seksa
Što je više seksa, to je i libido veći. Redovan seks stimuliše proizvodnju hormona testosterona čime raste i seksualna želja, pa ako vam i nije do ljubavnih igrica, najbolje je zaboraviti na umor i stres, te se jednostavno prepustiti. To će ojačati vaš odnos.

Seks filmovi i erotski romani
Erotski romani i seks-filmovi mogu pomoći u vezi. Iz njih parovi crpe ideje za vruće susrete u krevetu, oni podižu libido i čine seksualni život još zanimljivijim.

Razgovarajte o svemu

Razgovor o seksu trebalo bi da bude normalan deo svake veze, ali partneri ga često izbegavaju zbog nelagode ili straha da će nekoga povrediti. Važno je razgovarati o stvarima koje vas muče, izraziti svoje želje ili naglasiti šta nikako ne želite i tako pomoći partneru da vas lakše zadovolji u krevetu. Što više smernica dobije, to će lakše doći do cilja.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP