Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Zdravlje

VERUJTE ILI NEMOJTE: DENDROTERAPIJA

Zagrli drvo za zdravlje: Vrba leči slomljena srca!

Autor: Ekipa Alo! | 10.08.2014 - 13:47:00h | Komentara: 0

U alternativnoj medicini danas postoji čitav jedan pravac - dendroterapija - koja se bavi lečenjem pomoću drveta. Ako ste nekada u parku videli osobu koja grli drvo, znajte da jeste pri čistoj pameti i možete joj se slobodno pridružiti, a evo i zašto…

drvo

 

Jednom nedeljno
zagrlite brezu na
petnaestak minuta

Drveće navodno može da izleči čoveka i nahrani ga energijom. Najbolji su hrast, breza i bor, gotovo isto tako su vredni kedar, bagrem, javor, jabuka, šljiva… Ali ima i onih koji čoveku mogu da „ukradu“ energiju. To su razne vrste topola, kesten, vrba…


Kako se lečiti


Pravila komuniciranja s drvetom koje daje energiju su vrlo jednostavna: stanite licem prema drvetu donoru na rastojanju od 40 do 60 centimetara, zatvorite oči i opustite se. Koncentrišite se na to da primate njegovu energiju i zamislite da se vašim telom odozdo nagore lagano podiže topli talas energije.
Posle opuštanja, počnite da radite vežbe disanja, koje će pomoći u raspoređivanju dobijene energije po čitavom telu. Komuniciranje ne treba da traje dugo, ponekad ne više od nekoliko minuta i to je najbolje raditi predveče, pre spavanja.


Negativna energija


Ako želite da se oslobodite negativne energije, na scenu stupa drveće koje oduzima energiju. Najjače u tom pogledu su sve vrste topola i vrba. Slabiji, ali vrlo korisni su i kesten i jela. Kad ste tužni, napeti ili rastrojeni, pribijte se uz takvo drvo leđima (duž kičmenog stuba) i dlanovima, kao kad ste igrali žmurke i krili se iza drveća. Ovo je naročito preporučljivo ako vas more ljubavni jadi, ako ste ostavljeni ili vam je srce slomljeno.

Ako imate probleme s unutrašnjim organima, jednostavno zagrlite drvo kao dragog prijatelja, ali ne preporučuje se da u tom „zagrljaju“ boravite duže od dvadesetak minuta.


Pod brezom


Breza je najpopularnija jer ima čitav niz lekovitih i isceljujućih svojstava. Dovoljno bi bilo da jednom nedeljno odemo u brezik, izaberemo jedan od većih primeraka ovog lepog drveta i da ga zagrlimo i ostanemo uz njega petnaestak minuta. Breza ubrzava zarastanje rana, reguliše rad jetre i žučne kese. Breza uz to poboljšava koncentraciju, jača pažnju i osnažuje organizam.
Hrast takođe ima izvanredna svojstva, pre svega kao antistresna terapija. Aktivira cirkulaciju i skraćuje vreme ozdravljenja. Veoma je dobro da imamo nameštaj od hrastovine jer zrači pozitivnom energijom.

Hrast - ilustracija

Bor i kesten
Bor smiruje i eliminiše psihičku napetost. Duži boravak u borovoj šumi čoveka spasava od kašlja, kijanja, bronhitisa i sličnih problema.
Bukva jača otpornost na stres i jača koncentraciju, povoljno deluje i na cirkulaciju.


Kesten olakšava reumatske tegobe, eliminiše nesanicu i, kako kaže narodna mudrost, tera strah i napetost različitog porekla.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP