Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Zdravlje

SVAKA PROMENA U VAŠEM ŽIVOTU POČINJE OD VAS

Zaljubite se u sebe!

Autor: Ekipa Alo! | 12.06.2013 - 07:02:00h | Komentara: 0

Ako ste ikada razmišljali o ličnoj promeni i vršili introspekciju tražeći literaturu koja bi u tome mogla da vam pomogne, sigurno ste naišli na autorku Lujzu Haj. Mnogi se zaklinju da im je promenila život nabolje, možda ovi saveti pomognu i vama…

Cenite i volite sebe sada iako  nemate partnera, dobar posao ili  imate nekoliko kilograma viška

Cenite i volite sebe sada iako nemate partnera, dobar posao ili imate nekoliko kilograma viška | Foto: Shutterstock

Dosta kritike!
Koliko često kažete sebi da ste glupi, ružni, nesposobni, neprivlačni? Veoma je važno shvatiti koliko vredite. Počnite da otkrivate svoje divne različitosti i da sebe cenite upravo zbog njih! Kada ste kritični prema sebi, zasenjujete vlastite kvalitete!


Ne plašite se
Zastrašujućim mislima samo pogoršavate situaciju, a male probleme pretvarate u ogromne. Vreme je da strahu pristupite na drugačiji način. Umesto misli koje vas plaše, svesno izaberite drugačije misli. Shvatite da vas zastrašujuće misli neće odvesti nikuda i odaberite one koje vas podržavaju i hrabre. Nije teško, potrebno je samo malo prakse.

Budite strpljivi
Zbog nestrpljenja mnogi zaboravljaju da uživaju na samom putu spoznaje. I strpljivost se može vežbati. Promena je proces i to ne smete da zaboravite. Svaki dan sami sebi pokažite nežnost, ljubaznost i strpljenje. S vremenom ćete biti sve bolji u tome, a to će vam postati i dobra navika.

Pohvalite sebe
Pohvala izgrađuje duh. Možete krenuti s malim stvarima, na primer, recite sebi da ste lepi. Neće vam ići na početku, ali s vremenom hoće, a tada se počnite hvaliti i za veće stvari. Nije cilj da hodate svetom i nabijate svima na nos kako ste najbolji, nego je cilj da osvestite vlastitu vrednost.

Zavolite loše strane
Umesto da se stalno kažnjavate zbog vlastitih negativnosti, pokušajte da ih zavolite. Prvi je korak da ih prepoznate, a potom da ih prihvatite i zavolite. Kada to uradite, umanjujete njihovu moć i lakše sebe menjate nabolje. Niko nije savršen, sprijateljite se i sa svojom “tamnom” stranom.

Brinite se o telu
Razmislite koliko brige posvećujete svom automobilu ili svojoj kući, a koliko vlastitom telu? Alkohol, droga, cigarete, nezdrava hrana, sedenje… Sve to ugrožava hram vaše duše. Možete to da promenite. Birajte zdraviju hranu, prestanite da pušite, potražite pomoć, učinite nešto dobro za sebe.

Volite sebe, sada!
Nemojte čekati da se sve u vašem životu složi savršeno, pa da se onda zavolite. Cenite i volite sebe sada iako nemate partnera, nemate dobar posao, imate nekoliko kilograma viška. Jedino tako ćete moći da promenite stvari u životu kojima niste zadovoljni. I jedino tako ćete naučiti da volite druge sa svim njihovim nesavršenostima.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP