Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Zdravlje

NEGA KOŽE ZIMI

Zamenite noć za dan

Autor: nataša lazović | 28.11.2013 - 07:50:00h | Komentara: 0

Zima se bliži, hladnih, kišovitih i vetrovitih dana je sve više, što je u kombinaciji sa suvim, zadimljenim prostorijama predstavlja atak na lep ten. Rezultat su suva koža, više bora, isucale usne i pete... Evo šta možete učiniti da sanirate i sprečite ove pojave.

Zima je  pravo vreme  za hemijski piling i voćne kiseline

Zima je pravo vreme za hemijski piling i voćne kiseline | Foto: Shutterstock

“Ne” sapunima
- Svaka nega počinje temeljnim čišćenjem lica, ona je ista i leti i zimi. Sapune treba izbegavati, a ostale preparate biramo prema tipu kože. Masnoj odgovaraju gelovi, pena kombinovanoj, a mleka suvoj - kaže za “Alo!” kozmetičar Branka Mitrović.


Lice treba umivati isključivo mlakom vodom, nikako vrućom tokom tuširanja ili hladnom da se razbudimo, jer su obe šok za kožu.

- Nakon čišćenja sledi ishrana, a zimi se koža hrani obrnuto. Ujutru nanesite hranljiviju kremu kako bi se stvorio dodatni, zaštitni sloj od nepovoljnih uticaja, a tokom noći hidrantnu - savetuje Branka.

Kao dodatnu negu suve kože uveče možete naneti blago zagrejano bademovo, maslinovo ili arganovo ulje, a isto možete upotrebiti za ruke ili druge suve delove tela popuut usana ili peta.

“Da” puderima
- Tokom sunčanih dana (bez obzira na to što je hladno) na lice nanesite kremu sa zaštitnim faktorom 15 ako ste u gradu ili većim ako ste na planini. Telo treba hidrirati što više, i iznutra i spolja. Pijte dva litra tečnosti dnevno i unosite što više vitamina, odnosno svežeg voća i povrća - kaže kozmetičar.
Puder je obavezan ne samo sa estetskog stanovišta već i stoga što pruža zaštitu od spoljnih faktora.

- Hranljiva krema kao podloga je obavezna, a sledi tečni puder, osim ako nije u pitanju masna koža. Takav puder zatvara pore i sprečava lučenje sebuma, te se ovom tipu kože preporučuju oni u prahu ili kamenu - objašnjava Branka.

Vreme za tretmane


Piling možete izvesti u kućnim uslovima nekim od blagih sredstava koji se mogu naći po parfimerijama, ali ne više od jednom nedeljno. Zima je idealan period da se u salonu urade hemijski ili piling voćnim kiselinama jer je nakon tretmana izlaganje suncu zabranjeno. Kiseline podstiču odstranjivanje odumrlih ćelija, stimulišu obnavljanje i regeneraciju kože, brišu sitne bore, ožiljke i ublažavaju hiperpigmentaciju.


 

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP