BLJAK
Zastrašujući podaci o prerađivanju mleka i mesa!
Nakon nedavne afere s potencijalno kancerogenim mlekom i nedeklarisanim konjskim mesom, u središtu pažnje našao se i problem otrovne i hrane sumnjivog sadržaja, koji je, nažalost, prisutan već vekovima.
U mleko se ubacuju sve i svašta | Foto: Shutterstock
Jedna od najstrašnijih priča je priča o mleku koje su nesavesni proizvođači prerađivali, i još uvek ga prerađuju, na najodvratnije moguće načine, piše "Slobodna Dalmacija".
Prodavali i meso ljudi koji su upali u mašine | Foto: Shutterstock
Osim mleka i meso je od davnina problematično
Prerađivanje mesa danas se odvija na sasvim zakonit i legitiman način kad se, u gusto nabijenim uzgajalištima, još uvek živim pilićima ubrizgavaju arome i hormoni koje će njihovo meso načiniti ukusnijim i skratiti ciklus uzgoja. Rezultat svega je činjenica da današnja standardna industrijska piletina ima za trećinu više masti nego pre tri decenije, odnosno da piletina nije tako dijetalna kako to misle mnogi kupci.
Uz mleko sumnjivog sadržaja i pokvareno meso, u prošlosti su se posebno opasnim pokazale hemijske intervencije na vinu.
Tagovi:
-
Stojce Vreme: 17.04.2013 09:20h
Pa sta bre da jedemo?
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs