Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Zdravlje

HIMALAJSKA JOGA

Zbogom, starosti!

Autor: Nataša Lazović | 10.08.2013 - 07:45:00h | Komentara: 3

Osećate li početak starenja? Pokušavate li da pronađete savršenu kremu protiv bora? Osećate li krutost u zglobovima i mišićima ujutru dok ustajete iz kreveta? Iz godine u godinu gubite snagu i zdravlje? Nikad nije kasno da povratite vitalnost, čak i bez posebnih napora. Jedan od načina su himalajske vežbe koje koje otkrivaju tajnu mladosti.

Himalajska joga

Himalajska joga | Foto: Shutterstock

Hormoni u ravnoteži
Naše telo može naučiti kako da zaustavi proces starenja bez skupih lekova, krema i bolnih operacija. Himalajska joga aktivira energetske centre ili čakre koji su povezani s endokrinim sistemom koji upravlja hormonima, a usklađivanje tih centara postiže se primenom 48 vežbi uz kontrolu disanja.
- Ono što himalajsku jogu čini jedinstvenom u odnosu na tradicionalni sistem joge je to što uklanja blokade na najfinijem nivou, a to su energetski kanali, kojih ima 72.000 i od čije protočnosti zavisi naše zdravlje - kaže insrtuktorka joge Zorana Matović.


Osim što pomlađuje, himalajska joga utiče na gubitak telesne težine, porast energije i seksualne moći, rast kose, „briše“ staračke mrlje i druge znakove starenja, vraća hormone u ravnotežu, a seda kosa ponovo dobija svoju prirodnu boju.

Put prosvetljenja
Za maksimalnu korist preporučuje se moralan način života.To podrazumeva da treba da postanemo svesni svojih misli, govora i delovanja, ishrana treba da bude vegerterijanska, podrazumevaju se nenasilje, izbegavanje droga, alkohola i duvana - kaže Zorana.

- Najbolje je vežbati rano ujutru oko izlaska sunca, jedan sat pre doručka ili u ranim večernjim satima pred večernji obrok. Himalajska joga omogućava da saznamo više o svom telu i umu, potencijalima i ograničenjima, donosi zdravlje, sreću i unutrašnji mir u svakodnevni život - objašnjava instruktorka.

Podmladite lice i vrat

Vežba za lice: Stanite uspravno, spojenih stopala. Spojite vrhove prstiju i zatvorite nozdrve palčevima. Oči su otvorene, usne skupite u oblik kljuna vrane. Usisavaje vazduh na usta zvučno i napunite obraze. Zatvorite oči, bradu spustite na grudi, zadržite dah. Glavu vratite u normalan položaj, otvorite oči i polako izdahnite kroz nos. Ponovite vežbu pet puta.
Vežba za vrat: Stanite uspravno, spojenih stopala. Udahnite i izdahnite kroz nos (poput mehura) i napnite vene (žile) na vratu tako jako da iskoče. Dok udišete, naduvajte stomak, a uvucite ga dok izdišete. Ponovite vežbu 25 puta.

Tagovi:

Poslednji komentari
  • Dušan Prokin Vreme: 12.08.2013 15:11h

    Neznam ,za Himalajske vežbe, ali znam za delovanje i učinak na zdravlje i poboljšanje života "MALOG RUSKOG KUĆNOG DOKTORA, VITAFON-a." VITAFON RADI NA BAZI VIBROAKUSTIKE,DELUJUĆI NA ĆELIJE NAŠEG TELA, MIKROVIBRACIJAMA DIJAPAZONU OD 20 -18000 Hz,posebno na poboljšanju CIRKULACIJE I MIKROCIRKULACIJE KRVI I POBOLJŠANJU LIMFNE DRENAŽE. DELUJUĆI NA ĆELIJE PRIMORAVA TELO DA SE ODBRANI OD 54 BOLESTI, PROVERENO I DOKAZANO U KLINIKAMA, BOLNICAMA, VOJNOMEDICINSKIM AKADEMIJAMA U RUSIJI, A UPUTSTVA ZA UPOTREBU SU PISALI DOKTORI, PROFESORI, DOKTORI SCI.,AKADEMICI. U RUSIJI SE KORISTI OD 1994g.,A U SRBIJI OD 2002godine. KORISNIK SAM" VITAFONA",VEĆ PUNIH 8 GODINA I ZA TO VREME SAM IZLEČIO-ZALEČIO VIŠE BOLESTI, BEZ UPOTREBE BILO KAKVIH LEKOVA,SAMO SA VITAFON-om. DO SAD JE U UPOTREBI: VITAFON VF,{prvi model}, VITAFON T, {sa tajmerom}, VITAFON 2 , {za upotrebu ,prvenstveno u ordinacijama i bolnicama} i najnoviji VITAFON 5, {sa ugrađenom akumulatorskom baterijom,}.

  • Dušan Prokin Vreme: 08.10.2014 13:43h

    U cilju dopune prethodnog komentara želeo bi da na ovaj način doprinesem poboljšanju života, posebno starijih i bolesnih ukazivanjem na knjigu : Autori knjige, A.E.Vasiljev, .A.J.Koveljonov, D.V.Kovljen, F.N.Rjabčuk, V.A.Fjodorov, "RESURSI ORGANIZMA , imunitet ,zdravlje,dugovečnost",prevod i izdanje Fip komerc doo,Beograd,2013.g. Prvi deo, Zdravlje organizma-zdravlje njegovih ćelija, Drugi deo, Resursna podrška zdravog organizma, Treći deo, Resursna podrška organizma prilikom lečenja obolenja, Četvrti deo, U traganju za istinom, Peti deo, Medicinska praksa , Literatura,Dodatak 1, Metodike vibroakustične resursne podrške. Javna promocija knjige bila je u emisiji "AGAPE",TV Studia b,nedelja o6.04. 2014 ,a može se naknadno videti na www.You Tube.com/agapeshoww.

  • Sladjana Vukotic Vreme: 21.10.2014 20:47h

    Molim da mi se posalje sematski prikaz sa naslovne strane jer bih volela da se pridrzavam seme a izgubila sam korice uputstva za upotrebu a sa njima i sematski prikaz.Unapred zahvaljujem,s postovanjem, Sladjana Vukotic.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP