Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Zdravlje

MORATE DA PROBATE

Zdravo, a usporava starenje: Evo šta treba da doručkujete!

Autor: dnevno.rs | 01.04.2014 - 09:58:00h | Komentara: 0

Doručak je najvažniji obrok tokom dana. Ne samo da može da poveća vašu energiju i nivo memorije već može da utiče i na to koliko ćete dugo živeti. Istraživanja pokazuju da jedenje određenih namirnica može da uspori proces starenja. Pogledajte listu šest neverovatnih namirnica protiv starenja.

pržena jaja

1.Borovnice

Iako male, borovnice iamju ogroman značaj u sprečavanju starenja. Bogate su polifenolima, a istraživanja pokazuju da borovnice, ne samo što poboljšavaju motorne veštine, mogu da pomognu u borbi protiv bolesti kao što su rak, bolesti srca i dijabetes.
2.Ovsena kaša

Istraživanja su pokazala jaku korelaciju između ovsene kaše i smanjenja holesterola. Ovsena kaša je bogata rastvorljivim vlaknima koji oslobađaju od „lošeg" holesterola. Ovas je takođe sadrži antioksidanse koji se bore protiv oštećenja ćelija i smanjuju bore.
3.Grejpfrut

Pored toga što pomaže pri mršavljenju, grejpfrut takođe može da pomogne da se oslobodite „lošeg" holesterola i triglicerida. Crvene sorte grejpfruta su najbolje jer sprečavaju nastanak srčanih bolesti.
4.Jaja

Jaja imaju visok sadržaj holesterola, ali istraživanja pokazuju da zdravi muškarci i žene koji jedu jedno jaje dnevno ne dožive negativne zdravstvene posledice. Osim toga, jaja sadrže sve esencijalne vitamine B: B1, B2, B3, B5, B6, B12, holin, biotin i flornu kiselinu. Holin štiti vašu memoriju, dok proteini u jajima štite od gubitka vida.
5.Zeleni čaj

Zeleni čaj je bogat antioksidansom koji pomaže u borbi protiv bora, a značajan je i za podmlađivanje kože. Zeleni čaj takođe štiti od raka i kontroliše nivo šećera u krvi.
6.Sok od nara

Ako ne volite čaj, pijte sok od nara. Jedno istraživanje pokazuje da čaša soka od nara dnevno pomaže u sprečavanju nastajanje bora. Nar sprečava i javljanje srčanih oboljenja i smanjuje stres.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP