SVET BEZ RAKA
Život iz jezgra kajsije
Dok statistika kaže da će svaka treća osoba na planeti u jednom momentu oboleti od raka, a tradicionalna medicina i dalje tapka u mraku, sve je više teorija o tome šta je kancer i na koji način ga treba lečiti.
Voće koje ne smete propustiti | Foto: Shutterstock
Međutim, dok većina naučnika i lekara posmatra rak kao bolest koju izaziva nešto, bilo spoljašnje ili unutrašnje, američki biohemičar Ernest. T. Krebs je smatrao da kancer u stvari stvara nedostatak nečeg u organizmu. On je u svojim istraživanjima, naime, tvrdio da je to nešto što nedostaje organizmu koji oboli od raka, ništa drugo do vitamin. I to vitamin B17, koji se nalazi svuda oko nas, samo ne u hrani modernog čoveka.
Naime, prema njegovoj teoriji, koju je na papir preneo američki pisac i producent dokumetancionih filmova Ernest Grifing, u knjizi „Svet bez raka“, koja je posle skoro tri decenije napokon dostupna i na srpskom jeziku, B17 ili leatril, kako ga je nazvao Krebs u pročišćenoj formi, prisutan je u više od 1.200 jestivih biljaka širom sveta. Naši preci su ga u organizam unosili u koštunjavom voću, košticama jabuka, prosu i u jezgru kajsije, koja ima najveći procenat ove esencijalne hranjive materije.
Edvard Grifing, pisac knjige koja i posle tri decenije posle pojavljivanja ne prestaje da pobuđuje pažnju javnosti, ističe da bi ljudi prestali da obolevaju od kancera kada bi u organizam unosili ovaj vitamin u dovoljnim količinama.
- Stvar je vrlo prosta. U pitanju je samo nedostatak vitamina koji je od suštinske važnosti za borbu organizma protiv ćelija raka. Taj vitamin ima ključ koji otključava samo bolesne ćelije i na taj način ih uništava. Dugo godina sam istraživao zbog čega se u nekim sredinama stanovnici uopšte ne razbolevaju od kancera. Jedini zajednički razlog bio je to što su u ishrani koristili hranu bogatu vitaminom B17. Smatram da kada bi svaki dan čovek uneo od tri do pet jezgara kajsije u organizam, nikada ne bi oboleo od ove podmukle bolesti - navodi Grifing.
U svojoj knjizi, ovaj svetski poznati pisac navodi činjenice, rezultate istraživanja, kao i zaključke stručnjaka koji smatraju da je vitamin B17 jedno od otkrića koja bude nadu.
Vitamin B17 i njegova lekovita dejstva
Vitamin B17 (laetril, amigdalin) prirodni je sastojak koji se nalazi u mnogim namirnicama. Može se naći u bobičastom voću (divljim kupinama, trešnjama, ribizlama) u košticama jabuke, kruške, šljive, kajsije, breskve, nektarine, bobu, gorkom bademu, indijskom oraščiću. U manjim količinama ima ga i u dudu, grožđu, dunji, jagodama, malinama, prosu, ječmu, heljdi, semenkama lana, sočivu, crvenom pasulju, mahunarkama. Ipak, njegova najveća koncentracija je u semenkama kajsije.
Nema komentara za ovu vest.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs