Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Zdravlje

SVET BEZ RAKA

Život iz jezgra kajsije

Autor: A. Medaković | 01.10.2013 - 07:02:00h | Komentara: 0

Dok statistika kaže da će svaka treća osoba na planeti u jednom momentu oboleti od raka, a tradicionalna medicina i dalje tapka u mraku, sve je više teorija o tome šta je kancer i na koji način ga treba lečiti.

Voće koje ne  smete propustiti

Voće koje ne smete propustiti | Foto: Shutterstock

Međutim, dok većina naučnika i lekara posmatra rak kao bolest koju izaziva nešto, bilo spoljašnje ili unutrašnje, američki biohemičar Ernest. T. Krebs je smatrao da kancer u stvari stvara nedostatak nečeg u organizmu. On je u svojim istraživanjima, naime, tvrdio da je to nešto što nedostaje organizmu koji oboli od raka, ništa drugo do vitamin. I to vitamin B17, koji se nalazi svuda oko nas, samo ne u hrani modernog čoveka.


Naime, prema njegovoj teoriji, koju je na papir preneo američki pisac i producent dokumetancionih filmova Ernest Grifing, u knjizi „Svet bez raka“, koja je posle skoro tri decenije napokon dostupna i na srpskom jeziku, B17 ili leatril, kako ga je nazvao Krebs u pročišćenoj formi, prisutan je u više od 1.200 jestivih biljaka širom sveta. Naši preci su ga u organizam unosili u koštunjavom voću, košticama jabuka, prosu i u jezgru kajsije, koja ima najveći procenat ove esencijalne hranjive materije.

Edvard Grifing, pisac knjige koja i posle tri decenije posle pojavljivanja ne prestaje da pobuđuje pažnju javnosti, ističe da bi ljudi prestali da obolevaju od kancera kada bi u organizam unosili ovaj vitamin u dovoljnim količinama.
- Stvar je vrlo prosta. U pitanju je samo nedostatak vitamina koji je od suštinske važnosti za borbu organizma protiv ćelija raka. Taj vitamin ima ključ koji otključava samo bolesne ćelije i na taj način ih uništava. Dugo godina sam istraživao zbog čega se u nekim sredinama stanovnici uopšte ne razbolevaju od kancera. Jedini zajednički razlog bio je to što su u ishrani koristili hranu bogatu vitaminom B17. Smatram da kada bi svaki dan čovek uneo od tri do pet jezgara kajsije u organizam, nikada ne bi oboleo od ove podmukle bolesti - navodi Grifing.

U svojoj knjizi, ovaj svetski poznati pisac navodi činjenice, rezultate istraživanja, kao i zaključke stručnjaka koji smatraju da je vitamin B17 jedno od otkrića koja bude nadu.

Vitamin B17 i njegova lekovita dejstva


Vitamin B17 (laetril, amigdalin) prirodni je sastojak koji se nalazi u mnogim namirnicama. Može se naći u bobičastom voću (divljim kupinama, trešnjama, ribizlama) u košticama jabuke, kruške, šljive, kajsije, breskve, nektarine, bobu, gorkom bademu, indijskom oraščiću. U manjim količinama ima ga i u dudu, grožđu, dunji, jagodama, malinama, prosu, ječmu, heljdi, semenkama lana, sočivu, crvenom pasulju, mahunarkama. Ipak, njegova najveća koncentracija je u semenkama kajsije.

Tagovi:

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP