Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Životinje

ŽIVOT JE ČUDO

Izvukli su iz reke vuka koji je umirao, a njegova reakcija ih je šokirala! (VIDEO)

Autor: Alo.rs | 05.05.2015 - 11:18:00h | Komentara: 6

Svaka životinja koja se nađe u nevolji zaslužuje da joj se pomogne. Pa i vuk.

Vuk Spasavanje

Vuk Spasavanje | Foto: Printscreen YouTube

Volonteri Centra za zaštitu i proučavanje egzotike i divlje faune Monte Adone u Italiji primetili su vuka koji je iscrpljen stajao u ledenoj reci. Iako joj je normalno da beži kada vidi čoveka, životinja je stajala mirno. Pokazivala je znake nervoze, ali nije mrdala s mesta.

Ubrzo su volonteri shvatili da je vuk u problemu. Noge su mu od zime bile gotovo paralizovane, pa nije mogao da pobegne.

Počela je akcija spasavanja, a vuk nije imao snage ne samo da im se suprotstavi, pto bi u normalnim okolnostima sigurno učinio, već ni da se pomeri.

Povređenu, iscrpljenu i promrzlu životinju su ubrzo izvukli iz vode, a onda je počela drama! Vuk je, pod uticajem iscrpljenosti i stresa, prestao da diše!

Reanimacija životinje trajala je nekoliko napetih minuta, nakon čega se vuk povratio svesti. Hitno su ga odneli u Centar, gde mu je pružena detaljna pomoć.

Nakon snimanja rentgenom ustanovljeno je da je ova vučina u telu imala čak 35 gelera, odnosno da je preživela nekoliko lovačkih hajki. Sasvim dovoljno da ne veruje čoveku. Nikada više!

Ali, pomoć i ljubav koju su mu pružili volonteri iznedrila je pravo čudo! Vuk im je, shvativši da im duguje život, jeo iz ruke i bio miran kao kućni pas. Nije se bunio ni kada je morao da prima injekcije i infuzije. Čudo za jednu od najopasnijih divljih životinja u Evropi.

Nakon dve nedelje provedene u veterinarskoj ambulanti Centra vuk se oporavio. Noge su mu profunkcionisale i ponovo je mogao da hoda i trči. Nedugo potom pušten je nazad u prirodu.

Sjajan gest volontera i predivna reakcija životinje koja je navikla da od ljudi očekuje samo patnju i bol i da nas se plaši.

Pogledajte video o ovom čudesnom spasavanju:

Poslednji komentari
  • Ana Vreme: 05.05.2015 11:59h

    Zaista ne volim lovce .Medju njima ima sadista koji pucaju u zivotinje iz obesti pa cak i u pse i macke jer sam to videla svojim ocima .

  • ana Vreme: 05.05.2015 14:25h

    da dodjeona lovkinja da vi sve pobija

  • dado Vreme: 05.05.2015 15:53h

    Sto to nistu pustili da krepa stara vucina josce se gore napatiti nemoze da lovi krepace od gladi,trbalo je pustiti da prirodna selekcija odradi svoje.

  • nedjo Vreme: 06.05.2015 02:06h

    covek je coveku vuk

  • Stevo Vreme: 06.05.2015 09:16h

    Dado jel prirodna selekcija telo puno gelera...nek tebi guz neko napuni sacmom pa idi radi bre, ako nemozez jebiga umri...prirodna selekcija dado...glup si ko stup covece!!!

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP