Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Životinje

MONSTRUM SE IŽIVLJAVAO NAD BESPOMOĆNIM PSOM

Štene stezao žicom skoro do smrti pa ga bacio na deponiju (UZNEMIRUJUĆI FOTO)

Autor: B. Janačković | 22.06.2015 - 17:15:00h | Komentara: 2

Štene staro oko pet meseci, sa žicom stegnutom oko stomaka do te mere da mu je maltene presekla telo, pronađeno je minulog vikenda na deponiji u Borči, na putu za Crvenku.

Pas vezan žicom / Foto: Facebook/Nadica Maksimović Grković

Bespomoćnom štenetu se žica urezala u tkivo / Foto: Facebook/Nadica Maksimović Grković

Simpatična ženka mešanca bila je izmučena i izgladnjena ali je imala sreće da su je našli pravi ljubitelji životinja koji joj mu odmah ukazali pomoć i spasili je.

- Došla sam na deponiju da obiđem starog vučjaka sa skoro nepokretnim

Žica se štenetu urezala u tkivo

- Neko je vezao žicu psu oko tela, stegao je i on je rastao sa tom žicom koja mu je stvorila strašne rane. Sa jedne strane žica je bila čak urasla u tkivo tako da smo je jedva skinuli. Pas je sada dobro i lepo se oporavlja. Biće još neki dan kod mene a onda ide u porodicu koja se javila da ga udomi, rekao je dr Nikolić.

nogama koga su vlasnici odbacili, da mu donesem hrane i vode, kada sam slučajno ugledala štene koje je bilo sklupčano u nekom šutu. Prizor koji sam tad videla zapamtiću celog života jer je imao žicu zategnutu oko stomaka sa otvorenom krvavom ranom koja je bila jeziva. Veterinar dr Andrija Nikolić je odmah došao i na licu mesta smo mu skinuli žicu. Tada smo ustanovili da je neko brutalno, silovateljski uvrtao žicu do te mere da mu se usekla u stomak, kaže Nadica Maksimović Grković koja je spasila simpatičnu ženkicu od sigurne smrti.

Štene je bilo preplašeno i jedva da je davalo znake života. Veterinar je stavio psa u svoj auto i odvezao ga u svoju ambulantu gde mu je dao sve potrebne terapije i okupao ga.

Pas vezan žicom / Foto: Facebook/Nadica Maksimović Grković

Štene je bilo preplašeno i jedva je davalo znake života / Foto: Facebook/Nadica Maksimović Grković

 
- Veterinar se odazvao bez ikakve novčane nadoknade za svaku intervenciju koja je bila potrebna. Štene se sad oporavlja, lepo jede i s obzirom na to što je preživeo, miran je i umiljat. Pronašli smo i porodicu koja će ga udomiti. Dr Nikolić još uvek brine o njemu dok ne stigne porodica koja želi da ga usvoji, priča ona.

Ostaje još uvek nepoznato kakav je bolestan um mogao da se na ovaj način iživljava nad bespomoćnim štenetom.

- Ovakvo mučenje nad životinjom nije mogao da osmisli psihički zdrava osoba jer je žica na telu psa bila do te mere stegnuta da je jedva presečena i skinuta. Inače ta deponija koja je tu napravljena poslužuje za svakodnevno mnogobrojno izbacivanje štenadi, starih kuca bolesnih a ovaj primer je dokaz da se tu neko iživljava krvoločno na bespomoćnim kucama, dodaje ona.

Udomljen i nepokretni vučjak


Vučjak koga je Nada našla na deponiji nepokretnog, našao je novi dom. U utorak ide u Šabac kod jedne porodice koja ga zeli i tako starog.

Poslednji komentari
  • milica trajic Vreme: 22.06.2015 23:41h

    Bolesnik kome treba vratiti istoj meri . Takve treba udariti po novcaniku da celog zivota placaju kaznu a nemaju dovoljno para sebe da prehrane . Umobolnici

  • Dagmar Vreme: 03.07.2015 20:57h

    Psihopate i opet nitko nije kaznjen ??????

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP