Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Životinje

APEL VETERINARSKOG FAKULTETA:

Stoka gladuje, donirajte hranu!

Autor: Nataša Lazović | 22.05.2014 - 07:02:00h | Komentara: 2

Uz evakuisane građane iz poplavljenih područja nalazi se i veliki broj životinja koje su spasene i koje se i dalje spasavaju od vode. Kako naglašavaju u nadležnim službama i udruženjima za zaštitu životinja, za sada je prikupljeno dovoljno hrane, što ne znači da nema problema...

Seno i slamu  je teško  skladištiti, ali  su kukuruz i  stočni koncentrat  neophodni

Seno i slamu je teško skladištiti, ali su kukuruz i stočni koncentrat neophodni | Foto: Mitar Mitrović

- Vlasnici koji su sa svojim ljubimcima došli u Beograd sreću se sa nemogućnošću da se zajedno smeste u prihvatilišta. Jedina lokacija na kojoj su bezbedni je DIF u Košutnjaku, mada su kapaciteti popunjeni. Ovih dana je bilo problema u „Areni“, gde su smeštene tek dve životinje, dok su ostali vlasnici napustili taj objekat - kaže za „Alo!“ Milica Ranković iz Udruženja „Feniks“.


- Zbog jake emotivne veze sa životinjama, koje su deo nastradalih porodica i ljudskog prava koje je vlasnicima kućnih ljubimaca zagarantovano Ustavom Republike Srbije, kao i zbog poštovanja Zakona o dobrobiti životinja i Krivičnog zakonika, molimo vas da pomognete da se više nijedan sugrađanin ne nađe u istoj situaciji jer ljudi dolaze kao nevoljnici, a nije im omogućen smeštaj ili bar prevoz do drugih hala gde bi se smestili sa svojim ljubimcima.
Na Veterinarskom fakultetu prikupljene hrane za ljubimce ima dovoljno, ali ne i za domaće životinje.

- Apelujemo na sve koji su u mogućnosti da doniraju stočnu hranu jer su životinje na terenu gladne. Seno i slamu nemamo gde da skladištimo, ali su kukuruz, stočni koncentrat i slično neophodni - kaže Radomir Savić sa ovog fakulteta. Adresa fakulteta u Beogradu je Bulevar oslobođenja 18, a za više informacija možete pozvati 062- 455- 489.

Zainteresovani da pomognu životinjama spasenim iz Obrenovca, a koje se nalaze u prihvatilištu „Draževac“, to mogu uraditi i u prostorijama „Smart kolektiva“ u Svetozara Markovića 42a.

- Potrebni su nam voda za piće, amovi, ogrlice i povoci, ogrlice i amule protiv krpelja i buva, tablete protiv crevnih parazita, vlažne maramice, lopate i metle. Hrane imamo dovoljno, ali nije na odmet donirati još - kaže za „Alo!“ Olivera Ćelić iz tog sabirnog centra.
 

Pronađite svog ljubimca


Vlasnici mogu da pregledaju fotografije životinja koje su smeštene kod njih na sajtu „Zivotinje.rs“, kao i „Petface.net“, a za ostale informacije tu je i njihova Fejsbuk strana „Prihvatilište Draževac“.

Poslednji komentari
  • dsc Vreme: 26.07.2014 12:53h

    To su neodgovorni ljudi!!!!

  • dsc Vreme: 26.07.2014 12:54h

    To su neodgovorni ljudi, jadna stoka!!!

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP