Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Saveti

SAZNAJTE:

3 načina da sprečite da vam stres uništi seksualni život

Autor: Blic Žena | 06.04.2014 - 11:51:00h | Komentara: 0

Koji je vaš način za borbu protiv stresa? Neki se stresa oslobađaju jedući, neki pijući ili vežbajući, a mnogima najbolje pomaže seks. Problem je to što stres često može da ubije želju za seksom. Nemojte to da dozvolite.

Da li ste seks ekspert?

Foto: Shutterstock

Izgleda da se stres različito odražava kod muškaraca i žena. Antropolozi veruju da se žene sa stresom suočavaju negujući druge. Uzrok tome nalaze u činjenici da su muškarci u ranim danima čovečanstva išli u lov, dok su žene ostajale kod kuće sa decom. Kada bi došlo do opasnosti, žene se nisu borile, nego su se trudile da sačuvaju dete i povežu se sa ostalim ženama iz plemena.

Danas muškarci suočeni sa stresom žele da pobegnu od situacije i beže u svoju omiljenu igricu ili alkohol. Mnogi muškarci se oslobađaju stresa i nekom fizičkom aktivnošću ili seksom.

Žene, sa druge strane, žele da se opuste u društvu porodice ili da se vide sa prijateljicama i dugo razgovaraju. Ili jednostavno čitaju tračeve u novinama. Seks je obično poslednja stvar koju žene imaju na umu, a naročito ako su fizički i emotivno iscrpljene.

Ova tri načina će vam pomoći da ne dopustite da vam stres uništi seksulni život:

1) NE ČEKAJTE KRAJ DANA
Ne čekajte kraj dana da biste imali seks – nađite neko drugo pogodno vreme za seksualno zadovoljstvo. Umesto da čekate do 11 uveče, kada ste iscrpljeni i želite samo da spavate, probajte jutarnji seks ili seks pod tušem pre nego što krenete na posao.

2) BUDITE FIZIČKI PRISNI TOKOM DANA
Ne otpisujte seksualno zadovoljstvo. Ovo ne znači da treba da imate seks i kada niste raspoloženi za njega. Ali znači da treba da budete otvoreni za seks i da se ljubite i mazite i na druge načine budete fizički prisni tokom dana. Čak i ako to ne odvede do seksa, održaće vašu povezanost i bićete spremniji za seks kada do njega dođe.

3) ŽIVITE ZDRAVO
Brinite o svom zdravlju. Lako je okrenuti se hrani i alkoholu ili nečemu drugom kada ste pod stresom, ali tako ćete samo još više ubiti svoju želju za seksom. Umesto toga, umanjite stres na provereni način – vežbajte često, jedite zdravo i stavite zdravlje na prvo mesto. Seks će doći prirodno.

Tagovi:

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP