Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Saveti

ZA BOLJI ORGAZAM

Bez brze hrane pre seksa

Autor: tportal.hr | 22.04.2013 - 14:50:00h | Komentara: 1

ako ste se možda spremili za vruću noć sa partnerkom ili partnerom, od seksi sprava, igračaka do muzike, možda bi ipak trebalo da obratite pažnju na još nekoliko sitnica, kao što je hrana koju jedete, jer određene namirnice mogu potpuno da ubiju želju za seksom, pa ih treba izbegavati.

hot dog

Ako želite strast u krevetu, hot dog nije dobra ideja za večeru...

Hot Dog

Iako je ova poslastica jedna od najdražih, uživanje u ovom obroku pre seksa baš i nije najbolja ideja. Hot dog je prepun zasićenih masti koje stvaraju čepove u arterijama kako penisa, tako i vagine, čime se stvaraju neprilike koje mogu onemogućiti ostvarivanje seksualnog odnosa - kaže Ričard Žaklin, seksualni terapeut iz Santa Barbare. Kao zdraviju poslasticu on preporučuje riblje tackse. Naime, omega-3 masne kiseline povoljno djeluju na kardiovaskularni sistem, što itekako dobro deluje na seksualno uzbuđenje, a u krajnjem cilju i na sam seksualni odnos.

Pepermint

Loš zadah može automatski delovati vrlo odbojno, a osveženje daha može tu situaciju barem malo popraviti. Međutim, kako poručuju naučnici, posezanje za pepermintom u tom slučaju baš i nije najbolja ideja.
- Pokazalo se kako mentol u pepermintu smanjuje nivoe testosterona, što u velikoj meri smanjuje seksualni nagon - kaže doktor Ričard Čomping, dodajući kako je žvakanje žvakaćih guma s ukusom peperminta još lošiji izbor jer žvakanje izaziva podrigivanje.
- Ukoliko baš morate pre seksa da osvežite dah, popijte čaj od mente koji ima relativno nizak nivo mentola, a za želudaca je bolji izbor od žvakaće gume - savetuje životni trener Robin Jukilis.

Gazirana pića

Ukoliko inače uživate u gaziranim pićima, naročito ako volite da ih mešate sa alkoholom, možda bi ipak trebalo pre seksa da preskočite čašu svog omiljenog pića.
- Pića s mehurićima mogu da izazovu nadimanje i gasove, što baš i nije seksi kombinacija - kaže seksolog Ivon K. Fulbrajt. Doktor Ričard dodaje kako dodatak kinina koji toniku daje gorkasti ukus može trenutno da smanji nivo testosterona, pa čak i broj spermatozoida. Bolji izbor svakako je nezašećereni čaj, koji osim što podiže raspoloženje, poboljšava fokus i podstiče bolji protok krvi kroz telo, što je idealna kombinacija za seks.

Čim se osuši, pomfrit je pržen, pa zamrznut i izlazi iz fabrike

Prženi krompirići negativno deluje na testosteron | Foto: YT

Pomfrit

Ukoliko planirate ili pak imate na umu skorašnju akciju u spavaćoj sobi, svakako bi trebalo izbegavati pržene krompiriće. Transmasnoće u pomfritu mogu negativno delovati na nivoe testosterona i cirkulaciju. Osim toga, visok udeo soli u krompirićima može takođe muškarcima, naročito onima s visokim krvnim pritiskom, otežati postizanje erekcije. Kod drugih, visok udeo natrijuma može izazvati i ne baš tako seksi osećaj nadutosti. Ukoliko baš želite da jedete krompir, doktor Ričard savetuje da radije odaberete onaj pečeni jer on omogućava oslobađanje dopamina koji poboljšava raspoloženje.

Tofu

Ukoliko na pameti imate vruće igre s partnerom, možda bi ipak bilo najbolje da tokom večere preskočite tofu. S visokim nivoima fitoestrogena, veliki broj namirnica koje se baziraju na soji može povećati nivo estrogena, a upravo je dodatna količina estrogena 'kradljivac' želje za seksom i kod muškaraca i kod žena. Kao vegetarijanski prijateljsku alternativu odaberite jaja koja imaju visoke količine vitamina B5 i B6 i tako smanjuju stres i uravnotežuju hormone, što pogoduje libidu.

Konzervirana hrana

Iako se ta solucija može učiniti kao jednostavno i praktično rešenje za večeru, upravo je to najjednostavniji način da potpuno ubijete strast u sobi.
- Sva konzervirana hrana sadrži visoke količine natrijuma koji će telo navesti na zadržavanje tečnosti i izazvati nadutost - objašnjava doktorka Fulbrajt.
- Ukoliko baš ne možete da preskočite konzerviranu hranu, tada je barem isperite u cediljki ili pak hranu potopite na 20 minuta u vodi kako biste barem umanjili količinu soli.

vino

Vino je dobro samo u malim količinama... | Foto: foter.com

Boca vina

Iako jedna čaša vina može itekako da pokrene akciju u spavaćoj sobi, prevelika količina delovaće upravo suprotno. Naime, alkohol smanjuje osetljivost na dodir i oslabljuje orgazam, poručuje doktor Ričard. Univerzitet u Vašingtonu 2008. godine sproveo je istraživanje koje je pokazalo kako trezni muškarci bolje i lakše održavaju erekciju, a da prevelika količina alkohola deluje sasvim suprotno.

Zobene pahuljice

Nema sumnje kako je činija zobene kaše itekako zdrav doručak, a zobene pahuljice pomažu telu da proizvede hormon serotonin koji smanjuje stres, što dobro deluje i na sam seksualni nagon. Međutim, prema rečima doktora Ričarda, veća količina zobenih pahuljica po pitanju seksa može da ima suprotno dejstvo. Osim toga, zobene pahuljice imaju visak udeo vlakana, koja takođe mogu izazvati nadimanje i gasove. Zbog toga su jaja i u ovom slučaju dobra alternativa.

Voće posle obroka

Ukoliko nakon obroka posegnete za voćem, mogli biste se naći u problemima. Naime, ukoliko želudac niste napunili hranom koja se sporije vari, voće će se poprilično brzo prerađivati, a upravo bi to moglo izazvati smetnje u stomaku kao što su grčevi i crevni problemi, objašnjava Robin Jukilis. Bolja ideja: pričekajte sa voćem barem 2 sata posle obroka.

Energetsko pice nije pomoć u seksu

Energetsko pice nije pomoć u seksu | Foto: foter.com

Energetska pića

- Iako se energetska pića čine kao odličan način da poboljšate izdržljivost, veće doze šećera i kofeina imaju samo privremeni učinak, a ti visoki nivoi kasnije naglo opadaju - navodi Dejvid Zinčeko u svojoj knjizi "Eat This, Not That". Drugim rečima, povećani nivo energije najverovatnije neće potrajati dovoljno dugo, a previše šećera može smanjiti nivo testosterona, što smanjuje libido. Robin Jukilis sugeriše ispijanje soka od crne ribizle, koji hrani nadbubrežne žlezde, što daje prirodnu stimulaciju.

Tagovi:

Poslednji komentari
  • Sale Vreme: 22.04.2013 17:34h

    Sve osim zobene pahuljice i tofu koristim svake nedelje već nekoliko godina i nikako da mi ubiju želju za seksom već je samo povećavaju, o čemu ovde pišu ti čuveni terapeuti?

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP