Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Saveti

OBRATITE PAŽNJU

Deset stvari koje nikada ne biste trebali da govorite o svom bivšem!

Autor: A. O. | 29.08.2013 - 11:15:00h | Komentara: 0

Za vaše dobro, ne govorite ove stvari o bivšem nakon što raskinete. Naravno, nakon što raskinete sa dotičnim , želite da olakšate sebi pričama koliko je loš on bio. Ali, pre nego to učinite, proverite šta stručnjaci savetuju da nikada ne delite s drugima.

Slika par raskida

1. Seks je bio loš


Osim ako nije ležao kao mrtva žaba svaki put dok ste vi obavljali sav posao, koliko je bio loš samo je stvar subjektivne procene. Čak i ako je njegova izvedba bila beskrajno kratka, a predigra nalikovala napadu vanzemaljaca, zadržite to za sebe.
2. U totalnoj je besparici

Svako ima svoj životni stil, i ako nije mogao da prati vaš, to ne znači da je loša osoba. Ne želite zvučati kao snob dok pričate o debljini njegovog novčanika.
3. Sve što je mislio/učinio/rekao bilo je grozno

Iako ste prekinuli, ne biste trebali da gazite preko svake dobre stvari koju ste imali ili podelili. Ako neko spomene neku dobru uspomenu, oduprite se potrebi da dodate: 'Da, ali šta kada je napravio (i tu dodate lošu stvar)...'. I svakako ne ogovarajte bivšeg ispred novog dragog. Ako vaš trenutni dečko misli da još uvek imate jake - makar i negativne - osećaje prema bivšem, mogao bi da se zapita, jeste li zaista spremni da krenete dalje.
4. Uvek je bio kreten
Pa, zašto ste onda uopšte bili s njim u vezi X mjeseci ili čak godina? Kada to govorite, samo vi delujete loše, ili gore, kao očajnica. Naravno, trebate da pogledate u prošlost i proveriti jesu li postojali upozoravajući znakovi koje niste vidjeli. To trebate da učinite kako biste ih sledeći put mogli prepoznati, a ne zbog toga da šaljete znakove upozorenja svima koje poznajete.
5. Još uvek ga volim

Svi smo jednom imali slomljeno srce i prošli kroz raskid. Ako svima budete govorili da ga još uvek volite, samo ćete produžiti oporavak. Pravite se da vam ne treba, bar dok to ne počnete i da mislite . Ponavljate nešto poput: 'Bilo je dobro dok je trajalo, želim mu svu sreću.' Čak i ako to ne mislite.
6. Bilo šta jako neugodno o bivšem

Ako bez pardona delite groznu priču za groznom pričom o bivšem, šta to govori vašim prijateljima ili trenutnom dragom?
7. Bilo šta što vam je rekao u poverenju

Ne pokazujte da niste osoba od poverenja, tako što ćete svima otkrivati velike tajne koje vam je poverio o sebi, njegovoj porodici, detinjstvu... Koliko god stvari između vas završile loše, činjenica je da ste sa tom osobom bili u intimnoj vezi. Možda ćete pomisliti da dano obećanje o čuvanju tajne više ne vredi, jer je postao 'bivši', ali živeti s integritetom dobar je način da vodite svoj život.
8. Kvalitete koje ste voljeli kod bivšeg
Neki ljudi imaju suprotan problem kada su u pitanju bivši i ne mogu prestati da pričaju o divnim stvarima koje je radio, poklona koje im je davao, koliko su se uz njega osećali posebno... Zbog svakog budućeg odnosa koji biste mogli imati, i zbog vlastitog zdravog razuma, oslobodite se prošlosti.
9. Koliko su ga vaši roditelji voleli

Kada novog dečka budete vodili na upoznavanje s roditeljima, ne spominjite mu koliko se vaš bivši dobro slagao sa njima - posebno ako im je bio drag. Verojatno je i sam po sebi dovoljno nervozan u nadi da će ispuniti očekivanja, ne treba mu još da ga prati i 'duh' vašeg bivšeg.
10. Negativne osobine koje je imao vaš bivši, a ima ih i vaš sadašnji

Ako stvarno želite da povredite sadašnjeg dečka, spomenite mu da vas je nešto što je učinio, a što vi totalno mrzite, podsetilo na bivšeg. Takav komentar nikada nema pozitivan ishod.
 

Tagovi:

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP