Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Saveti

PREPOZNAJETE LI SE?

Deset znakova da je vaša veza jaka i da će trajati

Autor: Cosmopolitan | 01.05.2014 - 11:27:00h | Komentara: 0

Volite se, privlačite i lepo vam je zajedno? To je sjajno, ali to je i krajnje u uobičajeno za dvoje ljudi koji su u vezi. Ipak, ovo su znakovi da je vaš odnos zaista na stabilan i ima perspektivu da traje, a potvrdila su ih naučna istraživanja.

Mazite se dok spavate
Da li spavate u položaju kašike? Ako je tako, to je dobar znak: Partneri koji spavaju na udaljenosti manjoj od dva centimetra, verovatnije žive u srećnoj vezi, u odnosu na one koji spavaju na suprotnim krajevima kreveta, otkrilo je istraživanje.

Ljubav

Srećna veza za srećan život | Foto: Shutterstock

 Zahvalni ste i to govorite
Reći „hvala“ može biti podjednako važno kao reći „volim te“. Studije su pokazale da izražavanje zahvalnosti utiče ekstremno pogodno na vezu.
On je zdrav i pozitivan
Naučnici su bili vredni, pa su otkrili da dobro zdravlje muškarca i vedar karakter mogu da učine vezu boljom i stabilnijom. Ok, zaključak je malo jednostran, ali je zanimljiv.
Govorite isto
Ne mislimo da morate da recitujete iste rečenice iz omiljenih filmova. Ali, ako koristite iste ključne reči u svakodnevnoj komunikaciji, imate veću verovatnoću da ostanete dugo zajedno.
Obožavate da se ljubite
Još jedan fantastičan razlog za više ljubakanja: Istraživanje je pokazalo da što se više ljubite, to ćete biti zadovoljniji vezom.
Izlazite sa drugim parovima
Ako petkom uveče idete na piće sa svojim prijateljima i njihovim partnerima, čestitajte sebi: Ovakvi izlasci pomažu da se stvore čvršći odnos.
Vi zarađujete više
Vidite, ovo je zanimljivi rezultat jednog istraživanja: žene koje imaju decu starosti do sedam godina, a imaju i veće plate od svojih muževa, imaju manju verovatnoću da se razvedu.
Gledate zajedno romantične komedije
Da li redovno uživate u filmu uz kokice? Kada partneri zajedno gledaju filmove o vezama, a onda razgovaraju o tome šta je pošlo naopako među likovima, smanjuju šanse da sami raskinu u naredne tri godine, za pedest odsto. Eto vidite da je Beležnica genijalan film!
Osećate to u stomaku
Nedavno urađena studija otkrila je da „osećaj u stomaku“ sveže venčanih parova predstavlja najbolji indikator budućnosti njihovog odnosa. Dakle, verujte svojoj intuiciji – ako je osećaj dobar, verovatno i jeste dobro.
Imate mnogo seksa
Redovne seks sesije doprinose dugom i srećnom braku, pokazala su istraživanja. (A takođe vas čine i srećnijom osobom.) Lekcija? U vašem odnosu, definitivno se treba držati one „vodite ljubav, a ne rat.“

Tagovi:

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP