Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Saveti

MALI TRIKOVI

Evo kako da dobijete od partnera sve što poželite

Autor: N.M. | 11.06.2015 - 22:20:00h | Komentara: 1

Nedostatak komunikacije glavni je krivac za brojne svađe i prekide u vezama i brakovima. Nakon dugog radnog dana i stotinu objavljenih sitnica teško je koncentrisati se na nežni i obazriv govor prema partneru. Stručnjaci savetuju da se u svakodnevnom odnošenju poslužite ovim trikovima.

Muškarci reaguju na iskrenost

Muškarci reaguju na iskrenost | Foto: Profimedia.rs

1. Molim i hvala
Možda zvuči staromodno, ali reči molim i hvala otvaraju većinu vrata u jezičnoj komunikaciji. Niko ne voli kada mu neko naređuje, pa i molbe za obavljanjem neke aktivnosti – npr. iznošenjem đubreta – bolje prolaze kad su formulisane na ljubazan način i bez frustriranih tonova, piše zadovoljna.dnevnik.hr.

Partner će bolje reagovati na vašu molbu ako stavite ruku na njegovu ruku ili rame. Muškarci reaguju na dodir, otkriva bračni savetnik Toni Coleman iz Virdžinije. Dodatan uspeh postići ćete ako mu se zahvalite nakon svake obavljene aktivnosti.
  - Muškarci reaguju na iskrenost, jasno objašnjavanje želja i rečenice koje započinju s molim, a završavaju se sa hvala.
2. Pokažite svojim primerom
Žene imaju veliki problem sa aljkavošću svojih partnera koji po podu ostavljaju prljave čarape i mokre peškire, a po površinama prazne boce i komadiće hrane. Umesto zajedljivog prigovaranja, stručnjaci savetuju da svojoj snažnijoj polovini pokažete šta želite od njega.
 - Muškarci vole da obavljaju zadatke i ispunjavaju unapred zacrtane ciljeve - tvrdi njujorški psihijatar Džonatan Alpert. Pomirite se da vi i vaš dragi imate drugačije estetske vrednosti i da je nešto vama svinjac, a njemu prihvatljivo. Priđite neurednoj površini i odgovarajućim sredstvom za čišćenje pokažite mu šta vi obično radite  sa mrvicama od hleba ili mrljama od soseva.
3. Iskreno priznajte svoje želje
Ne pretpostavljajte da je muškarcima jasno zašto tražite da nose kese  ili pomeraju kauč s jedne na drugu stranu. Naprotiv, objasnite im da su to aktivnosti koje zahtevaju snagu i fizičku izdržljivost koju vi nemate.
Stručnjaci savetuju da jasno izrazite svoje želje i da će muškarac potom ostvariti tu želju iz saosećanja. Suzdržite se od glume kako vam je teško da nositi težak teret, umesto toga budite iskreni, pa će i vaš muškarac reagovati na pravilan način.
4. Nagradite dobro ponašanje
Posle uspešnog obavljanja nekog zadatka, nagradite supruga nečime u čemu ćete oboje uživati – na primer filmom na televiziji ili večerom, predlaže dr. Alpert, i dodaje, "vriedne muškarce i dobre očeve većina žena smatra seksi, pa u nagodbu možete da uključite i aktivnosti u spavaćoj sobi.
Neka vas ne obeshrabri činjenica što vi verovatno niste nagrađeni za čišćenje, pranje i kuvanje koje obavljate svakog dana. Ipak, imajte na umu da je vama u interesu da živite sa kooperativnim partnerom, i da ponekad morate da posegnete za nekakvim trikom da biste dobili ono što želite.
Poslednji komentari
  • ljiljana Vreme: 12.06.2015 14:47h

    Lep savet strucnaka ali teško tim muškarcima koji čekaju savet stručnjaka. Ako sami nemogu da primete šta žene vole a sta ne ili Da sami shvate šta je njihov posao a šta zenine obaveze onda nisu pravi muškarci.teško je neke muškarce promeniti ako ih majke nisu naučile da budu odgovorni i kulturni i pažljivi pojedinim osobama ni sopstvene žene nemogu pomoći niti ih mogu promeniti. Zato savet ženama ako sve obaveze vremenom predju na vas spakujte se i idite :D niste se udale da muza kroz život vaspitavate već decu da baspitavate i izvedete na put.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP