Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Saveti

IZVUCITE NAJBOLJE

Evo kako da seks uvek bude savršen!

Autor: tportal.hr | 09.01.2014 - 14:48:00h | Komentara: 0

Naučnici su otkrili da menstrualni ciklus itekako utiče na seksualni život žena, a evo nekoliko saveta kako da izvučete najbolje.

Pusti to, hajde da se volimo!

Uzbudljiv početak ciklusa! | Foto: freedigitalphotos.net

U prvim danima ciklusa ćete se osećati se zavodljivo i raspoloženo jer raste nivo oksitocina, estrogena i testosterona. Klitoris je u ovom periodu osetljiviji pa ćete više uživati i lakše se uzbuditi. Zahvaljujući estrogenu, sva čula su pojačana pa će poljupci biti intenzivniji, a partner privlačniji nego u ostalim danima ciklusa. Zahvaljujući delovanju hormona, u prvih pet dana ciklusa ćete biti i kreativniji u krevetu.Ta kreativnost za sobom povlači i kompetitivnost pa ćete dobiti volju da pokorite svog muškarca.

Izbrišite granicu  između  inteligentnog  razgovora i  flertovanja,  savetuju  stručnjaci

Fokusirajte se na partnera kada vas spopadne želja za flertom | Foto: Shutterstock

Od devetog do 14. dana ciklusa, posebno se povećava nivo estrogena i testosterona zbog čega ćete biti raspoloženi za flert. Probajte da se fokusirate na svog partnera, jer studije pokazuju da u ovom periodu žene čak 160 posto više gledaju druge muškarce. U narednih nekoliko dana ćete se osećati dobro, ali ćete zbog hormona biti posebno osetljivi ako primietite da se partner zagledao u drugu, makar to bila i glumica na filmskom platnu.

seks u kuhinji

Vreme u kuhinji možete provesti na razne načine

Oko 21. dana ciklusa, imaćete želju da više vremena provodite u kuhinji. Naime, progesteron tada u vama budi apetit i na pamet će vam padati recepti za slatka i ukusna jela. Zapravo, to hormoni od vas traže da se pripremite za trudnoću ako ste pokušavali da začnete u vreme ovulacije.da bi došlo do začeća telo mora da ima i masnog tkiva, a hormoni se brinu za to.

seks 11

Tih dana u toku seksa on je fokusiran na vaše lice

Od 23. do 24. dana, događa se ono neizbežno - PMS. Do 28. dana, zbog hormona ćete biti ili posebno tužni ili mnogo razdražljivi. Ako nemate onaj osećaj da ne izgledate kako biste hteli ili vam se ne čini da je stomak posebno nadut, izvucite seksi garderobu i pokažite malo dekoltea. Ništa vas neće brže osloboditi napetosti prouzrokovane PMS-om kao dobar seks. I ne brinite zbog malo većeg stomaka - jedna studija je pokazala da su u ovim danima muškarci za vreme seksa fokusirani na lice. Istraživanje na Univerzitetu u Mičigenu je pokazalo da su žene u ovom delu ciklusa posebno osetljive pa nemojte, na primer, ići na depilaciju jer će vas boleti više nego inače.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP