Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Saveti

MOTIVACIJA ZA VOĐENJE LJUBAVI:

Evo kako seks jača vaše zdravlje

Autor: Menshealth.rs | 01.12.2014 - 14:29:00h | Komentara: 2

Vreme je da se prepustite čulnim uživanjima, budući da vam predstavljamo šest načina, na koji redovan seksualni život utiče na vaše zdravstveno stanje.

seks parovi ljubav krevet Foto: Profimedia

Foto: Profimedia

ZDRAVIJE SRCE
Istraživanje, koje je objavljeno u časopisu American Journal of Cardiology, otkriva da muškarci koji imaju seks dva puta nedeljno, imaju 45 procenata manje šanse za nastanak srčanih oboljenja od onih, koji imaju seks samo jednom mesečno.
OSLOBAĐA OD STRESA
Naučnici sa Univerziteta iz zapadne Škotske otkrivaju da redovan seks pomaže da se bolje borite sa hormonima stresa. Istraživači su zaključili da se ispitanici, koji imaju regularan i redovan seksualni život, bolje snalaze u stresnim situacijama i brže ih prevazilaze, ali i da se njihov krvni pritisak brže vraća u normalu.
SPREČAVA RAK PROSTATE
U studiji Nacionalnog instituta za karcinom ispitano je 30 000 sredovečnih muškaraca, pa se došlo do zaključka da pet ejakulacija nedeljno (u proseku) smanjuje rizik od raka prostate za 30 procenata u odnosu na muškarce, koji u proseku imaju samo jednu ejakulaciju nedeljno.
POBOLJŠAVA IMUNI SISTEM
Dva puta nedeljno vrele seksi akcije neće samo poboljšati vašu emotivnu vezu, već će osnažiti i vaš imuni sistem. Istraživanja Univerziteta Wilkes otkrila su da se kod muškaraca, koji imaju seks dva puta nedeljno, imunoglobulinski proteini povećaju za 30 procenata, što ubrzava vreme telesne reakcije na bakterije.
PODSTIČE GUBLJENJE KILOGRAMA
Povećanje libida smanjuje obim vašeg struka. Seks stimuliše proizvodnju fenetilamina, prirodnog amfetamina, koji reguliše apetit. Osim što smanjuje žudnju za hranom, istraživanja pokazuju da se tridesetominutnim seksom sagoreva 200 kalorija.
POTPOMAŽE BOLJI IZGLED
Istraživanje sprovedeno u Rojal Edinburg bolnici otkrilo je da muškarci, koji imaju aktivan seksualni život izgledaju sedam godina mlađe. Seksom se oslobađaju antiinflamatorni molekuli, kao što su oksitocin i beta endorfin, koji podstiču bolji i svežiji izgled.

Tagovi:

Poslednji komentari
  • CAZIM Vreme: 02.12.2014 14:18h

    sIGURNA SAM DA SU SEKSUALNE CAROLIJE U KREVETU BILO NEZNE ILI VRELE NAJBITNIJE SU ZA PSIHICKO ZDRAVLJE JER DAJU COVEKU RAVNOTEZU KOJA JE NEOPHODNA DA BI IMAO OSECAJ ISPUNJENOSTI. A SAMIM TIM SE ODRAZAVA NA SVE OSTALE NABROJANE KORISTI. SAMO LJUBLJENEJE IMA ZDRAVSTVENE BENEFITE A KAMO LI APSOLUTNO PRIPADANJE.

  • nedjo Vreme: 07.12.2014 19:21h

    volem sex i rado ga se sjecam

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP