Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Saveti

POZITIVNO UTIČE NA VEZU

Evo zašto treba da živite zajedno pre braka!

Autor: Ekipa Alo! | 11.02.2014 - 14:29:00h | Komentara: 1

Prema poslednjim istraživanjima, zajednički život pre venčanja pozitivno utiče na samu vezu čineći je jačom, stabilnijom i kvalitetnijom.

Parovi

Parovi koji žive zajedno pre nego što stanu na ludi kamen imaju kvalitetniji odnos i duže ostaju u vezi. Ovo su pokazala najnovija istraživanja koja su rađena u saradnji sa skoro 3.000 žena koje su odgovarale na pitanja o svom ljubavnom odnosu i zajedničkom životu pre bračnog života.
Pokazalo se da parovi koji žive bar četiri godine zajedno pre venčanja imaju veće šanse da u braku budu u proseku 12 godina duže nego parovi koji nikada nisu delili krov pre odlaska kod matičara.
Istovremeno su naučnici došli do saznanja da ženine godine igraju veliku ulogu u zajedničkom životu. Starije žene su spremnije na život pre braka, za razliku od mlađih žena kojima je potrebno bar četiri godina veze pre nego se upuste u avanturu deljenja istog životnog prostora.
Takođe, dame koje po drugi put ulaze u brak, a prethodno su živele s partnerom, imaju čak 148 odsto veće šanse da će ostati dugo u bračnoj zajednici.
Prema rečima naučnika stvar je zapravo u većoj opuštenosti koja je prisutna kod ljudi koji su okusili čari zajedničkog života. Naime, kod njih ulazak u brak znači samo potpis na papiru, sa svim ostalim izazovima su se već odavno upoznali, dok kod mladih i neiskusnih parova stajanjem na ludi kamen nastupaju velike promene koje znaju da budu kritične po dalji odnos.
Poslednji komentari
  • vosa Vreme: 15.02.2014 10:50h

    ... ovo nije uopste tacni ... to je ateisticki stav ... po pravilu ko zivi u van bracnoj zajednici ne bi mogao da bude vencan u crkvi ..

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP