Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Saveti

DR SAVO BOJOVIĆ OTKRIVA:

G tačka nije mit!

Autor: Nataša Lazović | 24.03.2015 - 07:00:00h | Komentara: 1

Ženski orgazam oduvek je intrigirao pripadnike oba pola. Mnoge žene ni dan danas nisu tačno sigurne šta im je potrebno da bi stigle do vrhunca, a muškarcima je nerešiva misterija kako da ih zadovolje. Dodatnu zbrku unosi i famozna G tačka...

Naći ćete  je na gornjem  delu vagine, dva  centimetara  od ulaza

Naći ćete je na gornjem delu vagine, dva centimetara od ulaza

Orgazam i ejakulacija
- Poslednjih nekoliko godina mnogo se raspravljalo o području vagine koje je postalo poznato kao G tačka. Ova tačka se opisuje kao kvržca koja se može osetiti na gornjem delu unutrašnjeg zida vagine, na oko dva i po santimetra od otvora. Prema zastupnicima teorije o postojanju G tačke, ona predstavlja ekvivalent muške prostate – kaže za “Alo!” seksolog Savo Bojović i dodaje da bi stimulisanje te tačke trebalo da dovede do snažnog orgazma, pa čak i do ejakulacije.


- Međutim, do dana današnjeg nijedna ozbiljnija studija nije potvrdila da je to anatomski entitet (deo) svake žene. Zato je uživanje u seksualnom činu uvek odraz ženine specifične seksualnosti, koja može, ali ne mora uključivati G tačku – napominje doktor.

Šta vas pali
Prema njegovim rečima kada je seksualnost u pitanju postoje tri grupe žena. U prvu spadaju one kod kojih se draženjem klitorisa dolazi do orgazma, potom one koje se uzbuđuju draženjem vaginalnih prostora, dok treća grupa ima podjednaku osetljivost i na klitoralnom delu i u samoj vagini, gde se nalazi ta famozna G tačka.
- Najosetljiviji deo kod većine žena je upravo onaj koji se nalazi sa gornje strane, odmah na ulazu u vaginu (što je poznato kao G tačka). Kod mnogih žena, pa i pojedinih muškaraca postoji ubeđenje da što je polni ud veći i što se dublje prodre u vaginu to je snažnije seksualno zadovoljstvo, ali nauka je dokazala da u dubini vagine neme nikakvih seksualnih organa koji bi izazvali seksualno sladostrašće. Sve što je od značaja za snagu i lepotu seksualnog uzbuđenja nalazi se na samom početku vaginalnog otvora – objašnjava seksolog.

I muškarci imaju svoju

Poslednjih godina sve se više govori o ženskoj G tački, a pritom se malo spominje da istu takvu tačku imaju i muškarci. Čak su mnogi muškarci potpuno nesvesni njenog postojanja, a dodatnu zbrku verovatno stvara i podatak da se službeno ona tako ne zove. Većina pripadnika jačeg pola iznenadiće se kad čuju da muška G tačka nije ništa drugo nego - dobra stara prostata: orašasta žlezda kroz koju prolazi mokraćni kanal kod muškarca. Neki muškarci, odnosno njihove partnerke, s prostatom se poigravaju u cilju uvećavanja seksualnog zadovoljstva. Naime, opremljenost brojnim nervnim završecima prostatu čini jednim od ciljeva stimulacije, te su neki muškarci sposobni da dožive orgazam već samim nadraživanjem ove žlezde.

Poslednji komentari
  • esma Vreme: 24.03.2015 11:55h

    Mislim da je sustinska i najznacajnija G-e tacka i kod muskaraca i zena u glavi.I to se ne kosi sa fizioloskim aspektom orgazma.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP