Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Saveti

ISHRANOM DO ZADOVOLJSTVA:

Hrana koja povećava želju za seksom!

Autor: Stetoskop.info | 08.09.2014 - 14:10:00h | Komentara: 0

Oni koji veruju u moć afrodizijaka tvrde da različita hrana, pića, lekovi, trave i arome mogu povećati seksualno uzbuđenje i samu želju. Neka od tih verovanja samo su mitovi ili pogrešna shvatanja. U celom moru namirnica koje nose oznaku afrodizijak teško je razlučiti koje zaista pomažu, a koje uzrokuju samo placebo - efekt.

seks ljubav parovi Foto: Profimedia

Čokolada

Osim što sadrži kofein, u čokoladi se nalaze i sastojci za koje se veruje da poboljšavaju veštinu u krevetu. Ovaj omiljeni slatkiš sadrži još i teobromin koji pojačava proizvodnju endorfina, zbog čega se osećamo 'high'.
Med

Poznato je da med vrlo brzo podiže nivo energije, a šećer u obliku meda ne samo da podiže energiju, već hrani i ćelije sperme.
Lekovite biljke

Pomažu kod opuštanja i rešavanja teskobe, a neke od njih imaju i puno zanimljivije učinke. U prvom redu pojačavaju požudu i povećavaju dotok krvi u genitalije. Neke, poput matičnjaka, vrste metvice koja se koristi u obliku čaja, pomaže kod opuštanja nervnog sistema, a u isto vreme podstiče na 'akciju'.
Začini

Neki začini poput kajenskog papra mogu Vas zapaliti na više načina, jer ne samo što ubrzavaju otkucaje srca, već povećavaju i temperaturu tela. Neki su nakon korištenja tog vatrenog začina primetili i znakove seksualnog uzbuđenja, poput crvenila na licu i telu, znojenja i napućenih usnica. Preporučuje se da se ti začini konzumiraju u obliku kapsula, tinktura ili koncentrisanih kapi, oko pola sata pre seksa, kako bi poboljšali cirkulaciju.
Beli luk

Sadrži aktivnu komponentu, prirodni antibiotik alicin koji je zaslužan za bržu cirkulaciju krvi prema seksualnim organima, što svakako doprinosi boljem uspehu u krevetu.
Azijski ginseng

Obično se koristi za lečenje seksualnih disfunkcija i ima direktne efekte na nervni sistem i genitalno tkivo. Dokazi upućuju na to da ova kineska biljka pojačava erekciju povećanjem dotoka krvi u penis. Takođe pojačava aktivnost neurotransmitera i hormona koji su uključeni u seksualno ponašanje. Kinezi i Korejanci zaklinju se u to da ginseng pojačava izdržljivost i strast. Nažalost, ima i neželjenih nuspojava kao što su dijareja i hipertenzija.
Alkohol

Poznato je čašica - dve deluju opuštajuće i da su od pomoći kad želimo podići atmosferu. Jedno američko istraživanje pokazalo je da kod osoba koje čvrsto veruju u to da alkohol pojačava seksualnu želju on zaista deluje, a poznato je i da nam se pod njegovim uticajem druge osobe čine privlačnijima.
Morski plodovi

Kamenica izgledom podseća na ženske genitalije, a mnogi je smatraju moćnim afrodizijakom. Čak i sama reč afrodizijak dolazi od Afrodite, grčke boginje lepote i ljubavi, koja i sama dolazi iz mora. U borbi za nebeski tron Kronos je ubio i kastrirao svog oca Urana i bacio njegove genitalije u more. Okeani su se tad zapenili i rodila se Afrodita, a veruje se da se baš zbog te priče i danas za većinu hrane koja dolazi iz mora drži da deluje kao seksualni stimulans. Kamenice su svakako najpopularnije. One sadrže i velike količine joda i fosfora, koji podstiču proizvodnju vaginalnog sekreta, pa su dobitna kombinacija za oba pola.
Esencijalne masne kiseline

Nalaze se u semenkama, orašastim plodovima, lososu i maslacu od kikirikija, a pomažu u funkcionisanju seksualnih organa i polnih žlezda. Takođe pomažu kod proizvodnje seksualnih hormona i adrenalina, pojačavaju dotok krvi u genitalije.
Vitamini

Vitamin E poznat je kao vitamin seksa, jer se smatra velikim izvorom energije, a posebno se preporučuje kad treba poraditi na seksualnoj izdržljivosti. Važan je i za proizvodnju sperme i stvaranje hormona seksa, a najviše se može pronaći u jajima, orasima i žitaricama.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP