Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Saveti

IZABERITE SVOJ AFRODIZIJAK

Hrana za bolji seks

Autor: E. A. | 21.04.2013 - 09:03:00h | Komentara: 1

Lubenice daju jaču erekciju, a libido postaje naglašeniji uz kelj i spanać. S nogu bi mogli da vas obore i prženi krompirići, karfiol i vino

fs

Jagode konzumirajte dva sata posle večere

Ljuto bez premca

Ako želite da povećate šanse da vam erotsko veče uspe, ubacite čili papričice na jelovnik. Kapsaicin, sastojak čilija, ubrzava cirkulaciju i povećava osetljivost nervnih završetaka, a to će osigurati bolju prokrvljenost organa i povećati osetljivost na dodir.

Plodovi mora

Ako večera neće biti u meksičkom stilu, odaberite morske plodove, konkretno - školjke. Pune su cinka, minerala koji podiže proizvodnju testosterona, koji je povezan sa seksualnim nagonom muškaraca.

Borovnice kao otkrovenje

Međutim, strastvenu večeru možete da spremite i da se ne date u velik trošak. Borovnice poboljšavaju cirkulaciju pa polni organi postaju bolje prokrvljeni. Visoka količina antioksidansa koje sadrže uništava štetne slobodne radikale i pomaže da izgledate seksi. Štaviše, borovnice sadrže dopamin, neurotransmiter kojem je posao da podstiče centar za uživanje u vašem mozgu. Ukratko, zaslužne su za “ooooh!” na kraju seksa.

Ništa bez jagoda

Oblizivanje jagoda sa šlagom posle obroka zvuči kao zgodna predigra. Ali samo uz uslov da pre toga niste obilno večerali. Posle večere se voće sporije vari, pa biste mogli da imate problema sa nadutošću. Kako biste bili sigurni, jagode ubacite u “program” barem dva sata posle večere.

Vanila za seksi ugođaj

Za seksi desert možete da probate sladoled od vanile. Posle večere počastite se sladoledom s ukusom te slatke biljke. To će blago stimulisati nerve, što će vam pomoći da intenzivnije osećate dodire.

lubenica

Lubenica | Foto: foter.com

Lubenica za jaču erekciju

Sočna lubenica sadrži citrulin, zbog kojega raste količina azot monoksida u telu. On pomaže da se opustite i ubrzava cirkulaciju. Kao rezultat toga, brže ćete se uzbuditi.

Raspoloženi za seks uz kelj i spanać

Kelj, spanać i drugo lisnato povrće su bogati vitaminom A, koji pomaže funkciju endokrinih žlezda. Te namirnice sadrže jod, koji pomaže u radu štitne i nadbubrežne žlezde, a one podstiču dobro raspoloženje.

Uz špargle sve ide glatko

Vitamin E u avokadu i šparglama pomaže da se oslobodi testosteron, estrogen i progesteron koji podstiču seksualne reakcije. Ti hormoni su zaslužni za bubrenje klitorisa i vaginalno podmazivanje.

Zbog celera ste privlačniji

Celer sadrži androsteron i androstenol, hemikalije koje čine da se osećamo više seksualno privlačnima, tvrde stručnjaci. Celer sadrži i malu količinu muških hormona i optimalanu razmeru kalijuma i natrijuma što može da podstakne žensko uzbuđenje.

vino

Vino | Foto: foter.com

Čaša vina ubrzava krv...

Čaša crnog vina može da vas opusti, ali crno vino sadrži i antioksidanse koji poboljšavaju cirkulaciju. Uzburkaće krv i bolje prokrviti sve delove tela pa se malo vina ipak preporučuje. Ali nikako ne više od čaše.

Banane zaslužne za orgazam

Banane su bogate kalijumom, koji je ključna hrana za snagu mišića. Ukratko, za dobar orgazam zaslužna je banana, koja hrani i jača vaginalne mišiće, a muškarcima jača izdržljivost.

Dodiri su prijatniji uz šipak

Šipak duguje svoju moć antioksidansima, koji štite površinu krvnih žila, a time se osigurava veći protok krvi. Bolji protok krvi znači da će više krvi doputovati do genitalija, a to znači i veću osetljivost na dodir.

Čokolada

Čokolada | Foto: Jutjub snimak

Zbog čokolade se bude "prljave misli"

Čokolada sadrži kakao, a kakao sadrži feniletilamin, stimulans koji povećava  uzbuđenje, zbog kojega nam se seks čini kao dobra ideja. Čokolade s višom količinom kakaa to rade najbolje.

Grickanjem do eksplozije orgazama

Orasi su puni omega-3 masnih kiselina, koje su odgovorne za proizvodnju hormona važnih u seksualnom odnosu, pogotovo na vrhuncu odnosa. Libido i performans jačaju i semenke bundeve i lana koje su takođe bogati izvori omega-3 kiselina.

Poslednji komentari
  • Zox Vreme: 29.07.2013 12:35h

    Kam' ga tu meso?

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP