Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Saveti

POTPUNA REKREACIJA

Imaćete više seksa ako zajedno trčite!

Autor: Mondo.rs | 17.07.2013 - 09:37:00h | Komentara: 0

Ako rekreativno trčite sa partnerom, imate veću šansu da posle toga dotrčite direktno do spavaće sobe, pokazalo je istraživanje.

Posle trčanja, pravo u krevet na dodatnu rekreaciju

Posle trčanja, pravo u krevet na dodatnu rekreaciju | Foto: foter.com

Želite seks sa dečkom? Obucite nešto zavodljivo kao, na primer, patike za trčanje. Obziljo. Ispitivanje istraživačke agencije Vejkfild je pokazalo da parovi koji trče zajedno upražnjavaju više seksa.

Od 1.000 ispitanika koji redovno trče njih 66 odsto je odgovorilo da parovi koji trče zajedno češće upražnjavaju seks.
- Dok je malo nejasno da li su ispitanici govorili na osnovu svojih iskustava iz spavaće sobe ili na osnovu pretpostavke šta se dešava u tuđim, ima smisla da trčanje u paru podiže nivo libida - kaže Teri Orbuč, ekspert za veze i autorka knjiga "Šest koraka do srećnije veze" i "Kako se opet zaljubiti".
Nakon trčanja oslobađa se adrenalin i endorfin, supstance povezane sa ljubavlju i uzbuđenjem. I dok tako trčite pored svog partnera, a luče se ove supstance, nešto čudesno se dogodi. Naime, povežete pozitivni osećaj sa prisustvom partnera i vaša žudnja za njim je veća i obrnuto.
Još bolje, supstance dobrog raspoloženja koje se luče nakon trčanja čine da se osećate zavodljivo i zadovoljno u vezi sa svojim telom, pa neće biti problema za njegovo pokazivanje.
Na libido utiču i drugi sportovi, kao što su vožnja bicikla, kik boks, aerobik, planinarenje, dizanje tegova... čak i plesanje salse, piše "Kosmopiltan".
- Ako vaš partner nije sportski tip možete se baviti i drugim aktivnostima koje podižu nivo adrenalina i imaju sličan uticaj na libido - odgledati horor film na primer. Ekstremni sportovi, ako se njima bavite u paru, takođe imaju efekta u spavaćoj sobi - kaže Orbuč.
Ključ svega je lučenje adrenalina, bez obzira za koju god aktivnost se odlučite. Istog onog adrenalina koji kod onih koji trče podstiče želju da izuju svoje patike za trčanje... i sve ostalo!

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP