Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Saveti

NAJBOLJE VREME ZA TO JE SAD

Koji je najbolji način da raskinete s nekim?

Autor: | 05.12.2013 - 11:32:00h | Komentara: 0

Planirate li da ostavite svog partnera i uđete u novu godinu potpuno osveženi i bez ikakvih repova prošlosti koji vam ne odgovaraju? Na pravom ste mestu!

seks

Novogodišnji i božićni praznici su period kada ljudi najčešće raskidaju. Istraživanja pokazuju da je to zato što žele da se oslobode svega što im ne odgovara, pre nego što ponoć otkuca 31. decembra. Žele, slobodu, nov početak i ulazak u novu godinu bez ružnih repova prošlosti.
Ukoliko se prepoznajete u opisu, želite da raskinete, ali niste sigurni kako to da uradite, pomoći ćemo vam. Nije lako ostaviti nekog ko uveliko planira da vam rezerviše mesto u restoranu ili kafani, ne bi li ste se oboje dobro proveli u novogodišnjoj noći. Međutim, to ne treba da vas sputava već da podstakne da što pre razrešite stvari, jer od odlaganja vam može biti samo gore. Skupite hrabrosti, načnite temu, ali vodite računa da izbegnete sledeće stvari.

Nikada ne raskidajte putem poruke

Ili bilo koji drugi način, koji ne uključuje razgovor u četiri oka, jer je to jednostavno okrutno i svako zaslužuje “pošteno” objašnjenje.

 

Bez laži 

“Treba mi vremena za sebe” ili “Nije problem u tebi, već u meni” su klasični izgovori koje ne treba da “prodajete nikom”. Budite iskreni, koliko god ta istina bila bolna i neprijatna. Samo tako ćete ispasti fer i prema sebi, ali i prema svom partneru ili partnerki.

 

Fokusirajte se na glavne probleme 

Izaberite tri glavna razloga zbog kojih ne možete više da budete u vezi i toga se držite. Nedostatak komunikacije, različita mišljenja, nedostatak vremena… Sitnice zapostavite jer će ispasti kao da vam nikada ništa u vezi nije ni valjalo.
Budite iskreni, pristojni, ali i nedostupni
Koliko god se loše osećali što morate da prekinete i povredite nekoga, vi ste poslednja osoba koja raskid treba da olakša partneru. Poruke i razgovori nakon raskida koji je konačan, nikome neće doneti ništa dobro, a vi ste ti koji morate to da naglasite i sebi i svojoj bivšoj ljubavi.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP