Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Saveti

LEK ZA TELO I DUŠU

Masturbacija leči, a ne košta

Autor: mondo.rs | 29.04.2013 - 10:56:00h | Komentara: 2

Masturbacija nije seks, ali ima gotovo slično pozitivno dejstvo na naše telo, ali i dušu, kažu stručnjaci.

Vibrator

Žene samozadovoljavanjem ispituju sebe | Foto: Shutterstock

Da bismo potpuno uživali u seksu, moramo prvo da upoznamo svoje telo, ali i svoje seksualne potrebe, šta nam prija, a šta ne. Tome, između ostalog, služi masturbacija.

Zahvaljujući samozadovoljavanju ispitujemo sebe. To, pre svega, važi za žene, jer su istraživanja pokazala da one u većoj meri nego muškarci, teže doživljavaju orgazam.
Masturbiranjem žena može da ustanovi koji nadržaji je uzbuđuju, kakva stimulacija će je dovesti do vrhunca. Na tim "otkrićima" će joj biti zahvalan i partner, jer će žena koja zna šta voli to moći da mu kaže i tako uštedi mnogo truda, ali i potencijalno nezadovoljstvo tokom i nakon seksa.
Kada su muškarci u pitanju, rezultati velikog broja istraživanja su potvrdili da masturbacija može da umanji mogućnost pojave raka prostate. Ako redovno izbacuju spermatozoide, barem pet puta sedmično, imaju manje šanse da obole.
Istraživanje u Australiji je obuhvatilo 2.250 muškaraca starosti od 20 do 50 godina, od kojih je njih 1.000 imalo rak prostate. Ispitivalo se da oni muškarci, koji češće praktikuju masturbaciju imaju manje šanse da obole od karcinoma.

ss

Masturbacija umanjuje ruzik od raka prostate | Foto: Screenshot "You tube"

Osim toga, samozadovoljavanje opušta. Nakon napornog radnog dana, stresa u vezi sa porodičnim, roditeljskim obavezama, spremanja ispita... masturbacija može mnogo da pomogne.
Bez obzira na to da li ćete se "opustiti" na fotelji uz TV, neplanirano tokom tuširanja, ili ćete se naročito pripremiti, masturbiranje će vas sigurno relaksirati.
Za poptuni "tretman", možete da napunite kadu, ugasite svetlo, upalite mirisne svće, pustite omiljenu muziku... posvetite se sebi i svom telu.
Masturbacija je naročito blagotvorna neposredno pred odlazak na spavanje. I kakao je ok, čaj od hibiskusa takođe, čaša vina ili piva mogu da pomognu, ali orgazam je nezamenljiv. Ako nema ko da vam u tome pomogne, pokonite jedan sami sebi za laku noć.
Kada oči počnu da vam se sklapaju, ugasite svetlo, zaklopite knjigu i prepustite se uživanju u vlastitom telu.
Možete da koristite i seksualna pomagala i "igračke", ako vam sopstveni prsti i dlanovi nisu dovoljni. OVDE pogledajte vodič za kupovinu seksi pomagala.
U vremenu ekonomske krize malo je toga što možemo sebi da priuštimo. Stres sve ređe lečimo šopingom, omiljena hrana goji, tračarenje sa drugaricama nije loše, ali i one sada imaju svoje probleme, a pivo sa ortacima uz sport na TV-u, takođe košta.
Zato, poklonite sebi orgazam. Ili orgazme... ništa ne košta, a tako prija.

Tagovi:

Poslednji komentari
  • djoka lotric Vreme: 29.04.2013 12:20h

    znaci ipak preporucujete desanku sakic?

  • dejan Vreme: 29.04.2013 22:34h

    sakam sex so razne zenske neje vazno nacija ni godina

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP