Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Saveti

DA LI I VAŠU ŽENU "BOLI GLAVA"?

Najuobičajeniji razlozi za odbijanje seksa!

Autor: A.O. | 22.08.2013 - 11:05:00h | Komentara: 1

Bilo da ste u vezi ili braku, sigurno ste imali one trenutke kada vam uopšte nije do seksa. Nisu sve žene iste i puno je objašnjenja zašto nekoj nije do seksa, ali ovom prilikom donosimo deset najuobičajenijih razloga za odbijanje.

Evo liste najuobičajenijih razloga zašto nekome nije do seksa.

Nesanica

'Jednostavo rečeno, ako ne spavate dovoljno nećete biti napaljeni', tvrdi Lauri Minc, profesorka psihologije na Sveučilištu Florida te autorica knjige “A Tired Woman's Guide to Passionate Sex”. Nesanica može da uzrokuje puno problema, a često pogađa žene tokom hormonalnih promena tokom menstruacije, trudnoće, menopauze. “Ironija je u tome što seks može da pomogne da lakše zaspite i da se opustite”, dodaje profesorka.

Seks na stolici

 | Foto: Shutterstock

Dugotrajni pokušaji začeća

I za muškarce i žene spoznaja o neplodnosti uglavnom je traumatično iskustvo i može uticati na seksualnu želju mesecima pa čak i godinama. Kad parovi pokušavaju napraviti dete do seksa često dolazi po rasporedu, a takav seks donosi manje zadovoljstva. Nakon dugih pokušaja začeća žena se može početi osećati loše razmišljajući o tome kako nešto jako želi, a vlastito telo je izdaje. 'To negativno utiče i na seks i na seksualnu želju. Zbog suočavanja s neplodnošću žene seks počinju da povezuju s tugom, sramotom i razočaranjem', kaže Minc.
Preljuba
'Nakon preljuba je teško za mnoge da se seksaju, a da ne pomisle: 'Ovo si radio ili radila s nekim drugim'', objašnjava Minc. Nije neuobičajeno da žena ima problema sa seksom nakon što je bila prevarena i nakon što je saznala za to. A ako je žena počinila preljubu, može se javiti osećaj krivice. Međutim, kako tvrdi Minc, neki su parovi rekli da im je nakon preljuba seks bio bolji. Međutim, preljuba najčešće izaziva osećaj krivice, poteškoća, srama, a sve to utiče negativno na libido.
Majčinstvo
Više je razloga zašto novopečenim majkama nije do seksa. Iscrpljenost, hormonalne promene, telo novog oblika, a osim toga neke žene tokom dojenja doživljavaju vaginalnu suvoću. Najnovije istraživanje je pokazalo da nisu samo mame nakon porođaja suočene s tim, i tate doživljavaju seksualne uspone i padove.
Problemi sa štitnom žlezdom
Kad god je poseti žena koja ima problema s naglim padom seksualne želje, Minc savetuje proveru štitnjače. Štitnjača luči neke ključne hormone i rad štitnjače može da utiče na seksualni život i to tako da osoba postane previše aktivna ili premalo aktivna.
Lekovi
'Često žene smetnu s uma da određeni lekovi mogu da utiču na libido. Antidepresivi i pilule za kontracepciju samo su neki od njih', kaže Minc. Ako uzimate lekove i gubite želju za seksom, konsultujte se sa svojim lekarom.
Manjak samopouzdanja
'Oko 20 odsto mojih pacijentica ima negativnu sliku o vlastitim telima i to utieče loše na njihov seksualni život', kaže Ejmi Levinj, seksualna terapeutkinja. Mnoge žene odbijaju seks kako bi sakrile neke delove svog tela zbog kojih se osećaju nesigurno.
Velike hormonalne promene
Žene uopšteno doživljavaju velike uspone i padove zbog hormonalnih promena tokom čitavog života. Kod mnogih žena menopauza uzrokuje gubitak seksualne želje jer telo proizvodi manje estrogena. Iako, neke žene tvrde da s menopauzom dobiju veću želju za seksom. Kao što je već spomenuto, i novopečene mame zbog hormonalnih promena imaju niži libido.
Stagnacija
Stagnacija može značiti puno stvari kad je seks u pitanju. Fizička stagnacija ili nedostatak kretanja može imati loš uticaj na libido. Važno je održavati kondiciju, vežbati, kretati se... Zatim, tu je i dosada i monotonija što je takođe jedan oblik stagnacije. Zbog monotonije muškarci i žene lako gube interes za seksom.
Loše partnerove tehnike
'Ako redovnjo nakon seksa niste zadovoljni nećete biti motivisani kako bi se nastavili seksati', kaže Minc. Razna su istraživanja pokazala da je čak 70 odsto žena barem jednom glumilo orgazam, a to nije dobro jer partner tada misli da vam je pružio užitak, a nije. 'Najvažnije je u seksu znati šta volite i da ste u stanju to reći partneru', savetuje profesorka.
Poslednji komentari
  • Force Vreme: 23.08.2013 03:49h

    Ovde je najveća greška što se običan i prost sex analizira na hiljadu stranica,ja sam odavno našao rešenje ako moja partnerka ne želi sex te večeri,a to su xxx stranice.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP