Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Saveti

SAMO NAPRED

Naučno potkovane činjenice o zavođenju

Autor: Tportal | 19.04.2014 - 15:28:00h | Komentara: 0

Žene bi trebale što više nositi crvenu boju, a muškarci moraju biti direktni. To su samo neki od zavodničkih saveta koji su utemeljeni na istraživanjima

Večera

Zavođenje zahteva hrabrost i znanje | Foto: Shutterstock

Ne možete se baš pohvaliti zavodničkim veštinama? Ne očajavajte. Zavođenje je umeće koje se može naučiti, ali da bi ovladali njime, najpre vam trebaju stručne informacije. Donosimo vam nekoliko onih koje su utemeljene na stručnim i naučnim istraživanjima.

Postoji pet vrsta flerta


Mislite da je flertovanje samo osmehivanje? Američki naučnici kažu kako zapravo postoji pet vrsta flertovanja – tradicionalno, fizičko, iskreno, zaigrano i pristojno. Oko 25 posto flertovanja otpada na zaigrano, a 30 posto na iskreno, odnosno barem na pokušavanje iskrenog zavođenja.

Ništa bez promocije guze

Gledanje u oči čini vas privlačnijima


Nakon osmeha odmah uspostavite kontakt očima. To nije samo znak zainteresovanosti, to je i način na koji ćete postati privlačniji. Istraživanja, naime, pokazuju da nas ljudi koji nas gledaju u oči automatski više privlače.

Dodiri su imperativ


Ako želite ovladati umećem zavođenja, morate dodirivati osobu koju želite zavesti, jer dodiri su, pokazuju istraživanja, najmoćnije oružje na koje nitko ne ostaje ravnodušan. Pripazite samo da to budu nežni i suptilni dodiri, jer ćete u suprotnom delovati napadački i nimalo privlačno.

seks 5

Direktnost kod muškarca igra bitnu ulogu

Nedostižnost zaista pali

Verovali ili ne, ovo važi i za muškarce i žene. Ako oko nekoga treba da se potruditi da bismo ga "upecali", postaje nam privlačniji, pokazuje nedavno istraživanje. Iako nema tačnog objašnjenja zašto je to tako, stručnjaci veruju kako je u prirodi čoveka da najviše želi ono što ne može da ima.
 

Jako je važno kako razgovarate

Istraživanja pokazuju da su privlačniji oni muškarci koji imaju dubok glas, jer žene to smatraju muževnim. Muškarcima su sa druge strane privlačni meki i pomalo šaputavi ženski glasovi. Dakle, obratite pažnju na to kako govorite, jer je način na koji razgovarate izuzetno važan u igri zavođenja.

Moć crvene

Crvena boja snažno je oružje zavođenja, ali samo kada su žene u pitanju. One koje na sebi imaju crvenu haljinu, crveni ruž ili bilo kakav crveni detalj, muškarcima su privlačnije. Tu je teoriju potvrdilo čak nekoliko istraživanja.

Moć direktnog

Žene zavode crvenom bojom, a muškarci direktnošću. Jedno američko istraživanje pokazuje da puno više uspeha u zavođenju imaju muškarci koji direktno komuniciraju. Zašto? Žene vole konkretne muškarce, jer im deluju kao da znaju šta žele, a žene vole kad muškarci znaju šta žele.

Tagovi:

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP