Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Saveti

IZ ŽENSKOG UGLA

Neugodni seksulani problemi

Autor: A.S. | 26.03.2013 - 11:27:00h | Komentara: 0

Mnoge žene brinu o nekim stvarima kad je seks u pitanju i to im otežava uživanje sa partnerom u intimnim trenucima. Saznajte koji su to neugodni trenutci i kako se nositi sa njima.

seks

44 odsto žena ne podnosi neke poteze partnera  | Foto: Shutterstock

Dok imaju oralni seks, 79 odsto žena smatra da izgleda čudno i da njihova vagina ima čudan miris
Seksualni terapeut, Laura Berman smatra da žene ovo muči zato jer nisu odrastale sa pozitivnim stavovima o svojim intimnim delovima tela. Svaka vagina ima svoj oblik, veličinu, izgled i miris. "Važno je da održavate higijenu na dnevnoj bazi i da se zdravo hranite", savetuje Laura Berman. "Obratite pažnju ako primetite neobičan secret i miris, to je možda znak neke infekcije i tada se treba javiti lekaru", dodaje ona.Muškarcima se sviđa ono što vide i osete kad partnerki pružaju oralni seks. Pokušajte da se opustite i prepustite. Možda će biti potrebno više prakse s obzirom na manjak samopouzdanja, ali trud će se isplatiti.
Prilikom seksa čak 61 odsto žena ima problema sa prirodnom lubrikacijom
Najčešće je problem u tome što žena nije dovoljno uzbuđena i ovom prilikom potrebno je još jednom istaknuti važnost predigre. Ipak, neke žene imaju problema sa prirodnom lubrikacijom čak i kad su uzbuđene dovoljno. Uzrok tome mogu biti lekovi, hormoni, teskoba.Ako imate ovih problema lubrikant na bazi vode rešiće vaš problem.

Seks na stolici

Mnoge žene su bile u vezi sa muškarcem koji je hteo manje seksa od njih | Foto: Shutterstock

Neke poteze partnera prilikom seksa ne podnosi 44 odsto žena

Možda je uzrok tome neiskustvo ili neke pogrešne stvari naučene kroz gledanje pornografije.Bilo kako bilo, partneru je suptilno potrebno dati do znanja šta radi pogrešno. "Povratna informacija prilikom seksa je važna, a još je važnije ne kritikovati", kaže Laura. "Umesto da mu kažete ne volim kad mi radiš to i to, recite mu da vam se sviđa to i to", dodaje ona.

Čak 44 odsto žena bilo je u vezi sa muškarcem koji je hteo manje seksa od njih
Ovo je u poslednje vreme, čini se, sve češća pojava. Uzrok tome je sve veći stres kojem su muškarci izloženi, što negativno utiče na njihov libido. Ako imate ovih problema, najbolje bi bilo razgovarati. Otkrijte što se to promenilo u njegovom životu, a zbog čega ima slabiju seksualnu želju. Možda je u jednom trenutku razočarao partnerku i boji se da se to opet ne dogodi. Ako nisu u pitanju neki problemi, možda jednostavno ima slabiju seksualnu želju za šta je kriva genetika.

Verovali ili ne, 36 odsto žena izjavilo je da im partner ponekad ne doživi vrhunac prilikom seksa
Morate znati dve stvari – to je normalno i to ne znači da ga seksualno ne privlačite. "U pitanju su obično medicinski razlozi ili trema", tvrdi Laura Berman. "Ako može svršiti dok masturbira, onda je razlog trema", dodaje ona. Šta učiniti u takvim situacijama? Umesto da se fokusirate na njegovu situaciju, neka vas oralno zadovoljava ili rukom. Kad vidi da uživate, to će će pozitivno uticati na njegov seksualni ego. Ako se problem nastavi, bilo bi dobro da se konsultujete sa lekarom.
 

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP