Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Saveti

ZDRAVLJE NA USTA ULAZI

Osam namirnica koje čine vašu vaginu zdravom

Autor: Cosmopolitan | 20.06.2014 - 12:06:00h | Komentara: 0

Jedemo iz dosade, kada slavimo, kada lečimo povređena osećanja, i jedemo da bismo dobili energiju. Naš izbor kada se radi o hrani uglavnom se svodi na odabir ukusnih jela, ali svakako je dobro znati da zdrave namirnice utiču i na organe u telu koji zaslužuju našu pažnju. Između ostalog, bitno je znati da pomoću ishrane možemo održati zdravlje vagine, možemo smanjiti grčeve i zaštititi se od urinarnih infekcija.

Predstavljamo vam osam namirnica koje će održati vašu vaginu zdravom.

Najlepše vagine

Ovo je cvet ruže, da se razumemo

 Krompir
Ova biljka prepuna je vitamina A koji održava zdravim zid vaše vagine i materice. Vitamin A takođe generiše seksualne hormone, tako da krompir naše ženske delove održava i zdravim i energičnim.
Brusnica
Ako ste ikada imali zapaljenje urinarnog trakta verovatno ste već trčali po sok od brusnice. Nažalost ovaj sok je pun šećera što će samo nahraniti bakterije i izazvati dodatnu iritaciju. Sveža brusnica, s druge strane, sadrži kisela jedinjenja koja uništavaju ove napasti.
Zeleniš
Zeleniš pročišćava krv čime se poboljšava cirkulacija što ubrzava stimulaciju. Blitva, spanać, kelj  -što je lišće tamnije to je bolje.
Soja
Soja je puna fitoestrogena koji održavaju vlažnost vagine. A to nam je svima u interesu. Koristite organsku, neobrađenu soju.
Seme lana
Mlevena ili cela zrna takođe su bogata fitoestrogenima, kao i omega-3 masnim kiselinama. Lan povećava nivo estrogena u našem organizmu i bori se protiv suvoće vagine.
Kimči, miso, i druga fermentisana jela
Ova jela održavaju idealan pH nivo, bogata su probioticima koji održavaju pH balans i štite nas od infekcija.
Avokado
Zdrave masti iz avokada održavaju zid vagine zdravim, a vitamin B6 i kalijum iz ovog voća povećavaju i naš libido. Španski sveštenici su zabranili svojim parohijanima da koriste ovo voće a Asteci su ga nazivali "drvetom testisa". Iako je razlog za to verovatno činjenica da plodovi rastu u parovima.
Jela bogata cinkom
Poznato je da su ostrige afrodizijak, i to zato što su bogate cinkom. Cink je dobar za vlažnost, bori se protiv svraba i reguliše menstrualni ciklus. Ako vam je potreban dodatan nivo cinka a ne volite ljigavu teksturu hladnih ostriga, pokušajte sa bademima ili semenom bundeve.

Tagovi:

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP