Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Saveti

RUŠENJE PREDRASUDA

Ovo su najveće zablude o analnom seksu!

Autor: Net.hr | 26.03.2014 - 11:24:00h | Komentara: 0

Seksolog i bračna savetnica Kat Van Kirk dotakla se nekih najvećih zabluda o analnom seksu pa otkrila šta je istina, a šta ne.

Seks

Neke žene tvrde da im analni seks daje zadovoljstvo | Foto: Shutterstock

Istina: Analni seks ne mora da boli

No, često ga početnici praktikuju na pogrešan način. Mnoge su žene priznale da im je analni seks priuštio neverovatno zadovoljstvo, a neke su rekle i da su doživele orgazam. Ako par analnom seksu pristupi na pravilan način, što uključuje puno lubrikanta, opuštenost, nežnost i bez žurbe, bol ne bi trebala biti uključena.

Zabluda: Ako je jednom bolelo, uvek će boleti.

Istina: Pokušali ste analni seks, ali bolelo je i rekli ste da nikad više nećete eksperimentisati? Ne morate se nečega odreći zbog jednog negativnog iskustva. većina negativnih iskustava donosi se upravo zbog toga ako neko ne sledi uputstva. Dakle, samo polako, bez žurbe i obavezno koristite lubrikant. ima i jedan mali trik koji vam može pomoći da se opustite - stimulišite klitoris.

Zabluda: Samo 'lake žene' praktikuju analni seks.

Istina: Verovatno ste čuli da samo 'zločeste' devojke ili one 'lakog' morala praktikuju analni seks. Ali, razna su istraživanja pokazala da analni seks žele isprobati mnogi heteroseksualni parovi. U pitanju je prirodna znatiželja o vlastitom telu i različitim vrstama užitaka.

Zabluda: Analni seks može spasiti seksualni život para.

Istina: Ima muškaraca kojima je analni seks vrhunac seksualnog užitka i dali bi sve da njihova partnerka na to pristane. Žene koje pristaju na to samo jer veruju da će im to spasiti vezu, ionako neće uživati u analnom seksu. Teško da će analni seks nekome spasiti vezu, očito je u pitanju par koji ima puno veće probleme.

Zabluda: Ne treba koristiti prezervativ tokom analnog seksa.

Istina: Mnogi misle da ne treba koristiti prezervativ tokom analnog seksa jer ne postoji rizik od neželjene trudnoće. Većina polno prenosivih bolesti prenosi se putem anusa (hlamidija, gonoreja, HIV).

Zabluda: Analni seks može uzrokovati oštećenja.

Istina: Praktikovanje bilo koje vrste seksa na krivi način može uzrokovati oštećenja. Ako je vagina žene suva, a par ne koristi lubrikant može doći do ozlede prilikom seksa. Isto se može dogoditi i prilikom analnog seksa, ako se ne praktikuje na ispravan način. Lubrikant je obavezan!

Zabluda: Anus će se raširiti.

Istina: Baš kao što mnogi veruju da se vagina raširi nakon porođaja, što je zabluda, tako i mnogi misle da se i anus raširi nakon praktikovanja analnog seksa. To se ne događa.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP