Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Saveti

SEKS DIJETA

Partija tenisa ili džogiranje? Seks "troši" isti broj kalorija!

Autor: 24sata.hr | 11.01.2014 - 11:40:00h | Komentara: 1

Svima onima kojima znojenje u teretani nije privlačno, stručnjaci poručuju da se tokom seksa sagoreva isto kalorija kao partijom tenisa ili brzim hodanjem.

Seks

Vežbajte...| Foto: Shutterstock

Vruće igre u spavaćoj sobi jednako su efikasne kao i vežbanje u teretani, tvrde kanadski naučnici sa Univerziteta Kvebek. Sat vremena predigre i seksa sagoreva tek upola manje kalorija kao polusatno džogiranje ili trčanje na traci, piše Daily Mail.
Žene tokom seksa troše 3,1 kaloriju u minutu, a na traci u teretani 7,1 kaloriju. Muškarci su efikasniji i po minutu u krevetu potroše 4,2 kalorije, a u teretani 9,2 kalorije. Takođe, u određenim periodima seksualne aktivnosti potrošili su više energije nego vežbajući, potvrdilo je istraživanje.
U pola sata razmenjivanja nežnosti pripadnice nežnijeg pola potroše oko 90 kalorija, dok jači pol potroši 120 kalorija. To je jednako kao brzo hodanje, partija tenisa u paru ili 15-minutno džogiranje, piše The Telegraph.
- Takav način vežbanja je parovima puno zanimljiviji nego znojenje u teretani. Ispitanici su tokom seksa sagoreli dovoljno kalorija i postigli intenzitet vežbi jednak brzom hodanju. Stoga bi se seks u bliskoj budućnosti mogao smatrati ozbiljnom vežbom i preporučivati u režimima raznih dijeta - tvrdi voditeljkaa studije Džuli Frapier.
Poslednji komentari
  • momazver Vreme: 13.01.2014 08:30h

    Kad sam ubedjivao zenu da je to tacno ,rekla je...*Ma , gluposti...*. Komsinica mi je poverovala/iz drugog puta/ i eno mi je...ko Sidni Kraford...a moja se ubi ..*..Kako bre kad jede/mnogo/ ko i ja, ne izlazi,nema kucni bicikl,vazda pije s tobom kafu...* hihihihihi

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP