Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Saveti

EVO ODGOVORA

Pet neprijatnih pitanja o seksu koje se niste usudili da postavite!

Autor: 24sata.hr | 30.09.2013 - 10:33:00h | Komentara: 0

Vaginalna suvoća moguća je i nasuprot uzbuđenju, suze i tokom seksa takođe su česta pojava, a neprijatne mirise mogu uzrokovati sperma pa i sam seks!

seks

Iako je seks od tabua postao svakodnevna tema, o nekim se pitanjima i dalje otvoreno ne razgovara. Na primer iako vrlo retka pojava, uriniranje tokom seksa je moguće.
U bešici i nakon odlaska u toalet ostaje malo urina koji tokom seksa može izaći. Određene poze poput misionarske pritiskaju bešiku zbog čega žene mogu ispustiti nešto urina. Nema mesta panici jer se to vrlo retko događa, ali ako se to javlja sve češće, reč je o inkontinenciji. U takvom slučaju je najbolje obratiti se za pomoć ginekologu i jačati vežbom mišiće materice Kegelovim vežbama, istakla je profesorka ginekologije s američkog Univerziteta Northwestern.
Međutim, ako tečnost nema mirisa ili ima mošusni miris, a to se dogodilo pre menstruacije, onda je reč o ženskoj ejakulaciji. Ona nije toliko česta, ali je moguća, piše Huffington Post.

Suze i nekontrolisani smeh tokom i posle seksa

Seks može da uzburka emocije, a utiče i na ravnotežu hormona. Upravo hormoni, kao i menstrualni ciklus i stanje u vezi utiču na osećaj zadovoljstva, pa su moguće epizode smeha, ali i plača tokom seksa.

 
Vaginalna suvoća moguća je i tokom uzbuđenja 

Na vaginalnu suvoću utiču hormoni, ali i oralna kontraceptivna sredstva. Oni uzrokuju suvoću intimnog područja kod pet posto žena, a osim pilula, uzrok može biti i u antihistaminima, dijabetesu, hemoterapiji, dojenju i   vantelesnoj oplodnji koji značajno menjaju nivou polnih hormona, slažu se stručnjaci.

 
Je li krvarenje nakon seksa razlog za brigu?

Krvavi iscedak svetlije boje može biti posledica iritacije ili trenja, naročito nakon grubljeg seksa. Ako je krvarenje učestalo, odnosno nakon svakog polnog odnosa, najbolje je posetiti ginekologa. Ono može biti posledica problema sa matericom ili polnih bolesti kao što su hlamidija i gonoreja.

 
Svi uzroci neprijatnih mirisa intimnog područja 

Normalna pH vrednost vagine je od 3.5 do 4.5, ipak ako te vrednosti narastu dobre bakterije ne mogu preživeti što uzrokuje neugodan miris i infekcije. Sperma ima visoki pH koji iznosi oko 7.4 pa i učestali polni odnosi mogu uzrokovati neugodan miris, kao i menstruacija zbog promene hormonalne ravnoteže.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP