Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Saveti

DA LI JE ON GOSPODIN PRAVI?

Poljupci najbolje procene potencijalnog partnera!

Autor: 24sata.hr | 11.10.2013 - 13:54:00h | Komentara: 0

"Poljubi žabu jer se u njoj možda krije princ", savet je iz bajke koji bi bilo dobro primeniti u stvarnom životu, smatraju naučnici sa Oksforda. Oni su otkrili da žene kroz poljupce najbolje procenjuju potencijalne partnere, a onaj čiji im se miris i ukus najviše svidi ima komplementaran imunološki sastav njihovom i sa njim imaju najbolje šanse za zdravo potomstvo, piše Dejli Mejl.

Takođe, stil i kompatibilnost u ljubljenju mogu biti čak i indikator toga koliko se dvoje ljudi mogu prilagoditi jedno drugome, pa samim tim i kako će se slagati po drugim pitanjima. Zbog toga je dobro "isprobati" više partnera ljubljenjem, kako bi poljupce mogli uporediti i pronaći onaj najbolji, pokazala je studija.

poljubac, gejevi, gej

 Osim toga, i u kasnijim fazama ljubavnih veza ljubljenje ima ključnu ulogu jer podstiče međusobnu bliskost, obnavlja strast i pojačava osećaj zaljubljenosti.
- Ljubljenje je jedinstvena ljudska praksa i gotovo je neverojatno koliko prevladava u različitim oblicima u gotovo svim društvima i kulturama na svetu - rekao je vođa istraživanja, Rafael Vlodarski.
On dodaje da postoje tri teorije o ulozi ljubljenja u seksualnim odnosima, od kojih je prva procena genskih kvaliteta partnera, druga postizanje seksualnog uzbuđenja, a treća održavanje odnosa. Prema brojnim studijama, žene ljubljenju pridaju veći značaj nego muškarci, prvenstveno jer je to način njihove selekcije partnera.

Tagovi:

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP