Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Saveti

KUTAK ZA LEPŠI ŽIVOT

Pozovi me na večeru!

Autor: | 23.06.2013 - 08:02:00h | Komentara: 0

Nema ničeg seksepilnijeg od toga da kuvate za voljenu osobu ili za nekoga koga tek nameravate da zavedete. U oba slučaja vodite računa da jela ne budu suviše komplikovana (osim ako niste šef kuhinje), kako ne biste svu (erotsku) energiju potrošili na kuvanje, koje bi trebalo da bude samo deo predigre.

Večera

Večera | Foto: Shutterstock

Izbor jela i pića
Pasta je uvek lak izbor. Ukusna je, a opet laka za pravljenje. Kada je meso u pitanju, ispecite pileće grudi. Kupite kesicu spremljene salate i iskoristite vaš omiljeni preliv. Stavite bilo koji sos ili preliv u lepe keramičke posude. Načiniće vaše jelo hranom za oči bez obzira koliko je malo truda uloženo u njegovo spremanje. Postavite hleb u malu korpicu prekrivenu maramicom sa prethodno isečenim parčićima putera, baš kao u restoranima. Ohladite flašu vašeg omiljenog vina. Ukoliko nešto slavite, neka to bude šampanjac. Što se dezerta tiče, potrudite se da to ne bude nešto komplikovano, i da ne zahteva od vas da budete u kuhinji duže vreme. Brz, lak i seksi dezert je čokoladni fondi (vidi recept).


Podesite raspoloženje. Očistite kuću. Nered nije seksi. Nema romantične večere bez sveća, pa prema tome prigušite svetla i iznesite sveće. Kreirajte luksuznu atmosferu, koristeći sve što imate. Pustite neku laganu muziku. Vaše omiljene ljubavne pesme ili umirujuću klasičnu muziku. Isključite telefone. Završite pripreme spremanjem spavaće sobe. Promenite posteljinu i, ako želite, idite i korak dalje, pospite latice od ruža po jastucima. Ukoliko se vaša romantična večera pokaže kao uspeh, verovatno ćete se obreti u krevetu!
 

Čokoladni fondi


Sastojci: 100 g mlečne čokolade, 100 g crne čokolade, kesica šlaga, kašičica putera, jagode.
Priprema: Istopite jednake delove polu slatke i crne čokolade u šerpi na niskoj temperaturi. Dodajte jednu polovinu kesice sa šlagom i čajnu kašičicu putera. Potrebno je svega nekoliko minuta da se sve istopi i izmiksuje. Prebacite to u malu posudu za fondi i poslužite sa svežim celim jagodama. Na vama i vašoj kreativnosti je šta ćete raditi sa preostalim sosom od čokolade!

Tagovi:

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP